Ministerie van Defensie

Zieke Alberto in Defensie World Rally Car

22 september 2010, 15.40 uur

De ernstig zieke Alberto heeft zijn grote wens in vervulling zien gaan. De 10-jarige jongen wilde dolgraag een echte autorally meemaken. Zaterdag was het zover. Tijdens de Hellendoorn Rally mocht hij plaatsnemen in de zogenoemde Defensie World Rally Car (WRC). Defensie en de stichting `Doe een wens' maakten het mogelijk.

Een limousine haalde Alberto thuis op en bracht hem naar de grootste rally van Nederland. Gekleed in een defensie coureursoutfit om het echte rallygevoel te ervaren, zat hij in de WRC van coureur Eric Bolhaar. De hele dag maakte hij van dichtbij mee hoe het er op een serviceterrein tijdens een rally aan toe gaat.

Veiligheid en Vakmanschap

Sleutelen aan de Defensie World Race Car. Foto: ministerie van Defensie

De WRC wordt gebruikt als onderwijsleermiddel bij de Defensieopleiding `Veiligheid en Vakmanschap', die de verschillende regionale opleidingscentra aanbieden. De beste leerlingen mogen tijdens een rally deel uitmaken van het onderhoud- en ondersteuningsteam. Een extra stimulans voor de jongelui dus om goede resultaten te halen.

Ervaring

Alberto had de dag van zijn leven. "Ons doel is het kind weer even kind te laten zijn. Het is een ervaring voor het hele gezin waarvan ze nog lang kunnen nagenieten", aldus Harm Roeters, van de stichting `Doe een wens'