Rijksoverheid


2010Z12136

Antwoorden van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op vragen van de leden Brinkman en Wilders (beiden PVV ) aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over een uitspraak over de PVV door een politiechef. (Ingezonden
2 september 2010)


1
Bent u op de hoogte van het bericht "Twitterende politiechef op vingers getikt"? 1) Antwoord:
Ja.

2
Deelt u de mening dat een politiechef, die twittert dat de PVV fascistisch is, op staande voet ontslagen had moeten worden? Zo nee, waarom niet? Antwoord:
In een door mij opgevraagd ambtsbericht heeft de korpsbeheerder, als werkgever van betrokkene, mij terecht kenbaar gemaakt dat hij de uitlating onhandig en ongelukkig vindt en dat betrokkene, door hem op haar gedrag aangesproken, die conclusie heeft onderschreven. Een rechtspositionele maatregel als ontslag acht de korpsbeheerder echter in deze zaak disproportioneel. Hoewel ik in deze kwestie niet de werkgeversrol vervul, begrijp ik de overwegingen van de korpsbeheerder.
3
Waarom heeft de betreffende korpschef slechts een reprimande gekregen en is zij niet ontslagen?
Antwoord:
De korpsbeheerder heeft de betreffende districtschef onmiddellijk aangesproken op haar gedrag waarbij direct en adequaat handelen voorop stond. Zie verder antwoord 2.
4
Bent u bereid alsnog te bevorderen dat betrokkene ontslagen wordt? Zo nee, waarom niet?
Antwoord:
Nee, daartoe zie ik geen aanleiding. Zie verder antwoord 2.
1) De Telegraaf, 31 augustus 2010