Vesteda


woensdag 22 september 2010
Arjan Schakenbos nieuwe CEO Vesteda Groep
PERSBERICHT
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Vesteda Groep heeft vanmiddag ingestemd met het voorstel om Arjan Schakenbos per 1 februari 2011 te benoemen tot CEO van Vesteda Groep.
Â
Schakenbos is sinds drie jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Hiervoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur Woningbedrijf Rotterdam en Managing Partner bij Twijnstra Gudde. Schakenbos vervult diverse nevenfuncties. Zo is hij lid van Economic Development Board Rotterdam. Arjan Schakenbos is 53 jaar, gehuwd en heeft twee kinderen.
Â
Een volgende fase
De aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en de directie zien begin 2011 als een geschikt moment om een nieuwe CEO te benoemen. Gedurende 2011 zal namelijk de concretisering van het project âHorizon Vesteda 2020â centraal staan, een belangrijk project dat de weg bepaalt waarlangs strategie, portefeuille, financiering en organisatie zich zullen ontwikkelen en op welke wijze nieuwe en zittende aandeelhouders een perspectief op de toekomst wordt geboden. Daarmee start in 2011 een nieuwe fase voor het vastgoedfonds.
Â
Opvolging CEO Huub Smeets
Huub Smeets zal per 1 februari 2011 zijn functie van CEO en statutair directeur neerleggen. Hij is dan bijna 64 jaar en elf jaar werkzaam in de functie van statutair directeur van Vesteda Groep, waarvan de laatste acht jaar als directievoorzitter/CEO. Na overdracht van zijn functie zal Smeets, tot het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd circa een jaar later, aan Vesteda verbonden blijven als directieadviseur.
Â
Samenstelling directie per 1 februari 2011
Naast Schakenbos (CEO) bestaat de statutaire directie van Vesteda Groep uit Onno Breur (COO), Luurt van der Ploeg (CFO) en Nico Mol (directeur Verkoop en Acquisitie).Â
Â
Profiel Vesteda
Vesteda Groep is een vastgoedbeleggingsfonds met een focus op wonen. De balanswaarde van de onderneming bedraagt circa ⬠4,5 miljard, het eigen vermogen circa 3 miljard. Vesteda richt zich op de hogere huursector, die begint bij een huurprijs van circa ⬠650 per maand. Naast het verhuren en exploiteren, ontwikkelt Vesteda ook zelf huurwoningen. Bij Vesteda werken circa 335 FTE. Vesteda Groep is niet-beursgenoteerd, aandeelhouders zijn institutionele beleggers: pensioenfondsen en verzekeraars.