Woonstad Rotterdam


21-09-2010

Herontwikkeling Oranjeboomstraat gestart

Medio september is de herontwikkeling van de kop van de Oranjeboomstraat gestart. De 70 woningen en 15 bedrijfsruimtes worden gesloopt omdat de technische staat zeer slecht is. De bewoners hebben inmiddels allemaal een nieuwe woning gevonden . De nieuwbouw die er de komende jaren voor terugkomt maakt onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling `Port Feijenoord.'

Het besluit tot sloop van het complex `Oranjeboom 1' werd al in 2006 genomen.
De fundering van een groot deel van de panden bleek niet meer te voldoen. Op verzoek van de bewoners werd zelfs eerder begonnen met de herhuisvesting naar een nieuwe woning. Een groot deel van de woningen staan al enige tijd leeg. De gemeente Rotterdam heeft al in januari 2010 de sloopvergunning afgegeven. Woonstad Rotterdam wil nu tot sloop overgaan om beheers- en overlastproblemen zoals de mogelijke komst van krakers te voorkomen.

In de visie ´Port Feijenoord´, die voor het gebied Feijenoord en een deel van de Kop van Zuid en het Noordereiland is vastgesteld, is op deze locatie nieuwbouw gepland, zo'n 42 beneden/bovenwoningen. In het Masterplan, dat de gemeente en ontwikkelaars dit najaar presenteren aan de wijk, wordt dit verder ingevuld en kan de definitieve planontwikkeling voor deze locatie starten. De start bouw is dan eind 2011. Woonstad Rotterdam is samen met een creatieve ondernemer uit de deelgemeente aan het kijken op welke wijze de locatie in de tussentijd gebruikt kan worden. Te denken valt hierbij aan het creëren van een podium voor de wijk of een invulling zoals het Eco Kinderpark. Het is in ieder geval de bedoeling dat er een tijdelijke invulling van de locatie voor de buurt komt.

Woonstad Rotterdam
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam
010 440 88 00