Royal Haskoning


22-09-2010
Geïntegreerd overstromingsrisicobeheer voor Ho Chi Minhstad Royal Haskoning heeft samen met zijn partners Deltares en DHV een toonaangevend project binnengehaald van een serie van Nederlands-Vietnamese initiatieven ter verbetering van het overstromingsrisicobeheer in de Mekong-delta. "Het is geweldig dat we met dit project een langdurige relatie met Vietnam opstarten op het gebied van geïntegreerd watermanagement voor een stad met 7 miljoen inwoners", aldus René Noppeney, directeur van de divisie Water. Dit eerste project richt zich op vermindering van het overstromingsgevaar in Ho Chi Minhstad en omstreken en wordt volledig multidisciplinair aangepakt. Onze technologische kennis zal worden toegepast en overgedragen, maar daarnaast zijn institutionele aspecten, managementcapaciteiten en milieuaspecten zeker zo belangrijk.

Het projectteam zal samenwerkingsverbanden aangaan en financieringsbronnen zoeken voor de realisatie van toekomstige projecten en het zal de technische vaardigheden en managementcapaciteiten van de Vietnamese instanties gaan versterken. Ook zal het projectteam partnerschappen bevorderen tussen Nederlandse en Vietnamese instellingen die actief zijn op het gebied van onderwijs, wetenschap, water en milieu en tussen overheids- en niet-overheidsinstellingen op het gebied van watermanagement. Bovendien zal onderzocht worden welke samenwerkingsmogelijkheden er binnen de lopende programma's zijn om kennis en ervaringen uit te wisselen ten aanzien van deltatechnologie, klimaatverandering en watermanagement.

Het project, dat een contractwaarde van 2 miljoen euro vertegenwoordigt, wordt gefinancierd door zowel de Nederlandse als de Vietnamese overheid. Royal Haskoning zal een leidende positie innemen binnen het consortium van dit project. Het contract tussen de Ho Chi Minh People's Committee, het hoogste bestuursorgaan van de stad, en het consortium is op 16 september ondertekend in Ho Chi Minhstad.