Gemeente Heemskerk


woensdag, 22 september 2010

Heemskerk sluit aan bij Veiligheidshuis Kennemerland

De gemeente Heemskerk heeft zich officieel aangesloten bij het Veiligheidshuis Kennemerland. In het Veiligheidshuis werken professionals van zowel zorg- als justitiële instanties samen aan het verbeteren van veiligheid in de regio, door op één fysieke plek te zitten. Ze werken aan een betere afstemming tussen preventie, handhaving en nazorg. Jeugdige veelplegers en bijvoorbeeld huiselijk geweld worden beter aangepakt.

In het Veiligheidshuis Kennemerland - gevestigd in Haarlem - zitten werknemers vanuit gemeenten in de regio, de politie Kennemerland, het Openbaar Ministerie, Bureau Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming, Reclasseringsorganisaties (Reclassering Nederland, Palier, Leger des Heils), Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en Stichting Halt. De verwachting is dat de samenwerking overlast, huiselijk geweld en criminaliteit in de regio aanzienlijk en sneller zal terugdringen.

Het Veiligheidshuis Kennemerland heeft specifieke doelgroepen en thema's gedefinieerd. Het Veiligheidshuis richt zich op risicojongeren en jeugdige delinquenten. Bij volwassenen gaat de aandacht vooral uit naar zeer actieve veelplegers, de aanpak van huiselijk geweld en de nazorg van ex-gedetineerden.

---