Agentschap NL


Aanmelden voor European Enterprise Award

De vijfde editie van de Europese Ondernemingsprijzen is van start gegaan. Op 1 november 2010 sluit de inschrijving voor de European Enterprise Awards.

De Europese Commissie erkent en beloont ieder jaar publieke initiatieven en publiek-private partnerschappen die ondernemers ondersteunen en ondernemerschap stimuleren. Organisaties en instanties die de afgelopen twee jaar iets hebben gedaan om ondernemen te vergemakkelijken en de economie in de regio te stimuleren, worden in de schijnwerpers gezet. Dergelijke organisaties en instanties kunnen zich tot 1 november 2010 nomineren voor de European Enterprise Awards. Voor Nederland worden twee initiatieven genomineerd die in aanmerking komen voor een Europese Ondernemingsprijs.

Instanties of organisaties kunnen een prijs winnen in de volgende vijf categorieën:

- Bevordering van ondernemerschap

- Investering in vaardigheden

- Bevordering van het bedrijfsleven

- Bevordering van de internationalisering van ondernemingen
- Verantwoord en inclusief ondernemerschap

Nationale, regionale of lokale autoriteiten of publiek-private partnerschappen uit alle EU-lidstaten, en ook Noorwegen, Servië en Turkije, worden uitgenodigd mee te doen. Elk jaar doen meer dan 330 projecten mee in nationale competities. Hoewel de nadruk ligt op lokaal en regionaal niveau, worden in de eerste en vierde categorie ook nationale initiatieven geaccepteerd.

Erkenning op Europees niveau voor uw inspanningen kan leiden tot media-aandacht, toegang tot een interessant Europees netwerk of een bevestiging van de toegevoegde waarde van uw activiteiten.

Meer informatie en aanmeldingen
Enterprise Europe Network
Bekijk de filmpjes van de nominaties van de vorige editie via deze website