Gemeente Breda

Breda on Stage gaat door met facilitaire werkplaats

Op dinsdag 21 september hebben het bestuur van Breda on Stage en cultuurwethouder Wilbert Willems afspraken gemaakt over voortzetting van de Facilitaire theaterwerkplaats aan de Abeelstraat in Breda.

Na intern overleg heeft het bestuur besloten om in te gaan op een financiële garantstelling van de gemeente voor de werkplaats en ook door te gaan met het voorbereiden van de theaterproductie in 2011.

Wethouder Wilbert Willems: âIk ben blij dat we in goed overleg een oplossing hebben kunnen vinden zodat Breda on Stage door kan gaan met haar activiteiten. In elk geval is de voortzetting van de facilitaire theaterwerkplaats belangrijk voor het culturele leven in onze stad. Het is alleen jammer dat het bestuur mij hierover zo laat heeft benaderd.â

De wethouder heeft in het gesprek een financiële garantstelling aangeboden van ⬠15.000.
Als voorwaarden zijn daarbij gesteld dat Breda on Stage de facilitaire theaterwerkplaats kostendekkend voortzet met een gemeentelijke subsidie van maximaal ⬠10.000 per jaar en dat werkplaats en theaterproductie juridisch van elkaar worden losgekoppeld.

Het bestuur heeft vandaag besloten akkoord te gaan met het aanbod van de gemeente waardoor de weg vrij is voor een doorstart van de theaterwerkplaats. Ook ziet het voldoende ruimte om de theaterproductie âMOOI N!ETâ in 2011 door te laten gaan. Alle medewerkers van Breda on Stage worden uitgenodigd om op maandag 27 september voor een kick off en eerste repetitie bij elkaar te komen.

Breda, 22 september 2010