Gemeente Kapelle
Cursus Rust ZONDER Roest
Een cursus voor 60 plussers

De cursus is gericht op oudere volwassenen die samen met anderen stil willen staan bij de mogelijkheden van deze levensfase. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. De cursus is ontwikkeld door de Radboud Universiteit Nijmegen. De bijeenkomsten vinden plaats in een veilige en plezierige sfeer met inleidingen, gesprekken en oefeningen.

De bijeenkomsten gaan over kracht in balans op latere leeftijd en over het inzetten van huidige vermogens, op een manier die het leven verrijkt. In de cursus gaan wij op zoek naar onze huidige talenten die we graag willen ontplooien. Maar misschien komt er ook een âoude schatâ aan het licht: een verborgen interesse waar we eerder niet aan toe kwamen. Of we ontdekken een talent dat we vroeger nog niet hadden. Ontdekken is het ene, er iets mee doen is het volgende. Uit onze speurtocht zullen ideeën en plannen voortvloeien. Daarvoor zijn we nooit te oud.

De volgende themaâs komen aan bod:
⢠Beeldvorming over ouder worden
⢠Achteruitgang of verder gaan?
⢠Samen zijn en alleen zijn
⢠Nieuwe ontdekkingen bij jezelf
⢠Oude wensen en dromen
⢠Activiteiten â oud, nieuw, allebei?
⢠De kunst van geven en ontvangen
⢠Je bent nooit te oud omâ¦
⢠Met hoofd, hart en handen


1e bijeenkomst: 22 september 2010 in De Vroone te Kapelle (aanmelden bij de Stichting)
Negen wekelijkse bijeenkomsten van 09.30 â 11.30 uur Deelnemerskosten: 59 euro p.p.

Presentatie diensten Stichting
Vrijdag 20 augustus 2010 geeft de Stichting op verzoek van ANBO Wemeldinge om 14.00 uur een presentatie in De Wemel. Deze middag is daarom ook toegankelijk voor niet ANBO-leden. Aansluitend is er bingo. Entree: ⬠4,40 (voor koffie/thee en bingo).

Mantelzorg: Zeeuwse baas met begrip 2010
Het Klaverblad Zeeland gaat op zoek naar dé Zeeuwse baas met begrip voor werkende mantelzorgers. Eén op de acht werknemers in Nederland combineert een betaalde baan met langdurige en intensieve zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder, buur of vriend. Klaverblad Zeeland vindt het belangrijk dat werkgevers begrip hebben voor deze, vaak zware combinatie van zorg en werk. Vanaf 1 september 2010 kunnen werknemers hun baas nomineren op www.klaverbladzeeland.nl of via de nominatiekaarten die breed worden verspreid.

Zomeractiviteiten
Jeu de Boules, iedere donderdag (augustus), 09.30 uur Naast De Wemel op het terrein van de bibliotheek en de Rabobank liggen twee Jeu de Boules banen. Om nog eens extra in zomerse sferen te komen nodigen wij u uit deze zomer iedere donderdagmorgen om 09.30 uur samen met ons dit spel te spelen. Gezelligheid staat voorop!

Terrasje pakken (Breek de Week), iedere donderdag om 15.00 uur: Donderdag 19 augustus 2010 â Café Smits, Wemeldinge Donderdag 26 augustus 2010 â Grand Culinair Café Cederhof

Fietsen, iedere dinsdag om 10.00 uur
Dinsdag 24 augustus 2010 â Afsluitende fietstocht door de zak van Zuid-Beveland (aanmelden i.v.m. vervoer naar startlocatie)

Wandel- of fietspuzzeltocht
Woensdag 25 augustus 2010 14.00 uur start vanuit Cederhof, ⬠2,- (exclusief consumpties)

Zeeuws Mannenkoor
Donderdag 26 augustus 2010 is er om 19.15 uur voor allen die hebben deelgenomen aan de zomeractiviteiten en bewoners van Cederhof een gezamenlijke afsluiting. Het Zeeuws Mannenkoor verleent met een open repetitie in Cederhof hun medewerking!

Meer informatie en aanmelden via Stichting Welzijn Kapelle, info@welzijnkapelle.nl, 0113 - 34 34 74.

Â