KRO

Drie bijzondere verhalen in KRO's Goudmijn

Uitzenddatum: 22/09/2010

Een schat aan waargebeurde verhalen

In KRO's Goudmijn gaat Karin de Groot op zoek naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Deze aflevering zijn drie inspirerende verhalen te zien, waaronder het verhaal van Ingrid.

Ingrid heeft een hartsvriendin die ernstig ziek is. Als Ingrid op vakantie gaat viert ze haar verjaardag. Haar gezin heeft allemaal ballonnen opgehangen. In de vroege ochtend loopt Ingrid naar buiten en ziet 2 grote luchtballonnen aankomen. Ze voelt dat haar vriendin is overleden. Een half uur later krijgt ze een telefoontje uit Nederland. Haar hartsvriendin is net overleden. Ingrid: "De ballonnen waren haar laatste afscheidscadeau".

Naast het verhaal van Ingrid brengt Goudmijn ook het verhaal van een geheel onverwachte bevalling. Een vrouw die negen maanden lang in verwachting was zonder het te weten, terwijl ze nota bene verpleegster is.

Het nieuwe KRO's Goudmijn brengt bijzondere verhalen van gewone mensen op tv, radio en internet. Stefan Stasse brengt met zijn prachtige vertelstem elke zondagavond op Radio 2 kleine en grote verhalen, die tot de verbeelding van de luisteraar spreken. Op tv duikt Karin de Groot in inspirerende verhalen, en gaat op zoek naar de mensen achter deze kronieken.

De site www.kro.nl/goudmijnwordt de verzamelplaats voor waargebeurde verhalen en persoonlijke kronieken. Bezoekers van de site kunnen niet alleen hun eigen bijzondere verhaal plaatsen, maar ook aangeven welke van de verhalen ze graag terug willen horen en zien op radio en tv. De meest aansprekende verhalen zullen worden nagegaan en krijgen een plekje in de uitzending op Radio 2 of Nederland 2.

KRO's Goudmijn, woensdag 22 september om 18.25 uur bij de KRO op Nederland 2.