Gemeente Zederik


GLZ Landschap in beeld

De gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik nemen hun landschap serieus.
Zij hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk landschapskader samen te stellen en daarmee de aandacht te vestigen op het landschap van hun grondgebied.

Giesen-Linge-Zouwe-logo Thema's
Er zijn zeven thema's benoemd: ontwikkelingen in de agrarische sector, bebouwingslinten en tiendwegen, overgangen van dorpen naar het buitengebied, gebiedseigen (erf)beplantingen, recreatief medegebruik van het buitengebied, paard en landschap en mogelijkheden voor nieuwe landgoederen.
Door concrete projecten kunnen de gemeenten in samenwerking met betrokken organisaties en particulieren actief werken aan de gewenste ontwikkeling van het landschap. Inmiddels is in goed overleg met LTO Noord, Den Haneker en het Zuid-Hollands Landschap, een analyse gemaakt van het gebied.

Uitnodiging
De colleges van Giessenlanden, Leerdam en Zederik nodigen u van harte uit voor de presentatie van de concept-visie. Uw inbreng is daarbij welkom.

Alblasserwaard
De eerste bijeenkomst is op woensdag 22 september 2010 in het gemeentehuis van Giessenlanden in Hoornaar, Groeneweg 33, om 19.30 uur. Dan wordt ook de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt: `Mooie en lelijke plekken van het buitengebied in beeld'.

Rietveldsedijk ter hoogte van Arkel
Inzending fotowedstrijd, gefotografeerd door Petra van Wijk, Riedveldsedijk ter hoogte van het gemaal in Arkel.

Vijfheerenlanden
De tweede bijeenkomst is op woensdag 29 september 2010 in Natuurcentrum `De Schaapskooi', Overboeicop 15 in Schoonrewoerd, om 19.30 uur.