Het 100e kinderboek van Betty Sluyzer

22/09/2010 08:45

Betty Sluyzer

Het 100e kinderboek van Betty Sluyzer, in het thema van de kinderboekenweek 2010: Het grote Beroepenboek van Tuk

Een uitgave met meer dan 250 plaatjes, pictogrammen en namen van beroepen en met meer dan 40 grappige versjes

Beroepenboek

Van auteur Betty Sluyzer verscheen bij Uitgeverij De Eekhoorn Het grote Beroepenboek van Tuk, een groot beroepenboek voor kinderen die weleens praten over wat ze later willen worden en willen weten wat hun (groot)ouders voor beroep (gehad) hebben. Het boek staat vol plaatjes van mensen, dieren, voorwerpen, attributen, gereedschappen, materialen, vervoermiddelen, kledingstukken en levensmiddelen. Onder de pictogrammen staan 250 namen van beroepen. De plaatjes en de namen van de beroepen zijn gegroepeerd rond 44 thema's. Zo'n beroepenboek bestond nog niet. Eerder had Betty Sluyzer een primeur met Het grote abc van Tuk (2008) en Het grote cijferboek van Tuk (2009).

Een boek om heel vaak samen in te kijken en te lezen.

Groep 3 bij Betty thuis

Op 27 september 2010 om 13.15 uur komt groep 3 van basisschool de Tafelronde uit Amersfoort op bezoek bij Betty thuis. Omdat ze weleens willen weten hoe een schrijver 100 boeken maakt. En om feest te vieren natuurlijk.

Over kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer

Betty Sluyzer studeerde Nederlands aan de UVA en begon 25 jaar geleden met het schrijven van kinderboeken. Sinds ze zelf kinderen heeft, is ze zich verder gaan verdiepen in taalontwikkeling, kinderboeken en leren lezen. Zij doet swingende presentaties, bezoekt klassen en geeft ouderavonden, cursussen en trainingen op het gebied van presenteren, taalontwikkeling, kinderboeken, dyslexie, voorlezen en leren lezen. Haar boeken zijn erg populair, ook bij kinderen die niet zo van lezen houden. Ze worden veel gebruikt in de kinderopvang, op basisscholen, in projecten en methoden voor de VVE, in BoekStart, Boekenpret, alfabetiseringsprojecten en taalachterstandprojecten. In 2009 bracht ze in eigen beheer een cd uit met interactieve meedoeliedjes voor baby's, peuters en kleuters: Billen Buikje Boelieboem. Eind 2010 verschijnt haar tweede cd met interactieve meedoeliedjes voor kinderen van 0 tot 7 jaar: Circus Pindasaus.

Gegevens 100e boek van Betty Sluyzer:

Het grote beroepenboek van Tuk

Idee en teksten: Betty Sluyzer

Illustraties: Pauline Oud

Uitgeverij De Eekhoorn

ISBN 9789045414638

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.bettysluyzer.nl