Nieuwe on-line tool geeft particulieren meer grip op hun financiën

22/09/2010 09:48

Geldnet

Per direct kunnen particulieren en bedrijven zich inschrijven voor een gratis account van Geldnet.be. Met dit eenvoudige online programma heeft u op ieder moment snel en veilig inzicht in uw financiële situatie. Inzicht in het verloop van uw banksaldo, de belangrijkste uitgaven en de balans tussen uw inkomsten en uitgaven. Zo weet u bijvoorbeeld tijdig wanneer terugkerende betalingen op u af komen en komt u minder snel voor verrassingen te staan. Overzichtelijk en ingedeeld in categorieën. In deze tijd een hulp waar veel mensen baat bij hebben.

Geldnet is een initiatief van Geert Van Bommel en Otto Tromm. Twee ondernemers die een einde wilden maken aan slapeloze nachten als gevolg van gebrek aan inzicht in de financiële situatie, zowel privé als zakelijk.

Op dit moment zijn er 84 schuldbemiddelingsinstellingen met wachtlijsten, ruim 82.000 procedures voor schuldbemiddeling staan geregistreerd en er zijn in ons land 361.082 kredietnemers met één of meer achterstallige kredieten. (Bron: Vlaams Centrum Schuldbemiddeling).

Het aantal wanbetalers staat op dit moment dan ook op een historisch hoogtepunt.

Met Geldnet als hulpmiddel, nemen risico´s van onverwachte uitgaven af en kan de consument zichzelf beschermen tegen financiële problemen.

De huidige middelen, zoals bankafschriften, geven wel een actueel overzicht van de financiële situatie, maar dat is een momentopname. Het is niet inzichtelijk met welke uitgaven voor zowel de korte als de langere termijn rekening moet worden gehouden. Geldnet geeft door duidelijke grafieken inzicht in de huidige stand alsook de ontwikkeling van de uitgaven, de inkomsten en het saldo.

De veiligheid van financiële gegevens staat centraal op Geldnet. Daarom kan er anoniem een account worden gemaakt, waar slechts een geldig e-mailadres voor nodig is. Daarmee is de data op Geldnet niet terug te leiden tot een specifieke persoon. Verdere persoonsgegevens worden niet gevraagd en het rekeningnummer wordt niet opgeslagen. Daarmee is Geldnet volstrekt veilig in het gebruik.

Verder is Geldnet onafhankelijk en niet verbonden aan een specifieke bank. Transactiegegevens worden niet gebruikt voor marketing noch worden ze doorverkocht aan derden.

Geldnet is gratis voor de eerste 1000 Bèta gebruikers. Na het bereiken van deze limiet zal Geldnet een betalende dienst worden. Diegenen die in financiële problemen verkeren, kunnen van Geldnet gebruikmaken tegen een sociaal tarief.

Over Geldnet:

Geldnet is geschikt voor consumenten die online bankieren of met een bankpakket werken waarmee het mogelijk is om verrichtingen in een csv bestand te exporteren. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank men klant is.

Door dit csv bestand te uploaden naar www.geldnet.be krijgt men een beter inzicht in de financiële situatie.

Screenshots zijn te vinden op: http://www.geldnet.be/faq/screenshots

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel