Manpower : solliciteren op afstand door de Virtual Image Recruiter

22/09/2010 11:00

MANPOWER BELGIUM

Manpower Professional lanceert solliciteren op afstand door de Virtual Image Recruiter

Limburgs talent kan voortaan op virtueel sollicitatiegesprek

Hasselt, 22 september 2010

Manpower Professional heeft het solliciteren op afstand heruitgevonden. De expert in projectwerk en rekrutering van gespecialiseerde en hoger opgeleide profielen zet innovatieve beeldtechnologie in om kandidaten 'virtueel' te interviewen in eigen regio. Onder de naam 'Virtual Image Recruiter' is het pilootproject in Hasselt van start gegaan. De eerste reacties zijn lovend en er is al sprake van uitbreiding naar andere regio's.

Levensecht contact

Wie in Limburg op sollicitatiegesprek gaat bij Manpower Professional mag zich aan een primeur verwachten. In het Hasseltse kantoor van de HR-specialist wacht een beeldscherm waarachter een vernuftig systeem schuilgaat, de zogeheten 'Virtual Image Recruiter'. Deze virtuele gesprekspartner is geen computeranimatie maar een echte consultant van vlees en bloed. Hij of zij werkt in Antwerpen of Brussel, maar lijkt via spitsvondige 3D-technologie levensecht aanwezig in de speciaal uitgeruste interviewruimte in Hasselt.

Walter Deprins, Sales & Operations Director bij Manpower Professional, legt uit: "De Virtual Image Recruiter gaat veel verder dan solliciteren via webcam of klassieke videoconferencing. Door de kwalitatief hoogstaande 3D-weergave krijgen kandidaten de indruk dat hun gesprekspartner echt aanwezig is. Niet in levende lijve, maar wel levensecht. Het oogcontact en de perfect leesbare lichaamstaal vergroten het gevoel van een 'normaal' interview onder vier ogen. Alleen elkaar de hand schudden lukt niet. Maar voor de rest zijn alle kandidaten die het al probeerden het erover eens: je vergeet snel dat je eigenlijk een beeldscherm voor je hebt staan."

Altijd een expert in de buurt

Met deze virtuele uitbreiding van zijn kantorennetwerk pakt Manpower Professional niet alleen het mobiliteitsprobleem aan. Het wil kandidaten nog gemakkelijker en nog dichter bij huis in contact brengen met specialisten in Engineering, Finance, Science of HR.

Walter Deprins verduidelijkt: "Sollicitanten kunnen tussen 8 en 20 uur op gesprek komen in Hasselt. Zo verliezen ze geen tijd in de files van en naar Antwerpen of Brussel, en dat is handig voor wie meerdere sollicitatieprocedures heeft lopen of nog in een drukke job zit. Maar de Virtual Image Recruiter biedt vooral de zekerheid dat je altijd door een rasechte specialist geïnterviewd wordt. We kiezen er bewust voor om onze consultants samen te laten werken in grotere kantoren in de grote centra en hen via het systeem van de Virtual Image Recruiter flexibel in te zetten in alle uithoeken van het land. Zo kunnen ze zich veel grondiger in hun vakgebied specialiseren dan in een klein lokaal team dat toch meer van alle markten thuis moet zijn."

In het innovatieve hart van Limburg

Manpower Professional koos bewust voor de Research Campus in Hasselt als locatie voor dit pilootproject. Het vestigt zich daarmee tussen diverse technologie- en ICT-bedrijven die deze oude Philips-site nieuw leven moeten inblazen. Door de Virtual Image Recruiter in Hasselt te lanceren, wil het bedrijf ook de intensieve inspanningen van de provincie Limburg ondersteunen om de werkgelegenheid in de regio te ontwikkelen.

De toekomst voor de specialistenmarkt

Manpower Professional denkt al na over uitbreiding naar de rest van België. Walter Deprins licht de plannen toe: "De eerste reacties van kandidaten na een gesprek met de Virtual Image Recruiter zijn lovend. Als dit succes aanhoudt, willen we snel uitbreiden naar de andere regio's in ons land. Investeren in virtueel solliciteren is de beste manier om Manpower Professional op een economisch en ecologisch verantwoorde manier nog dichter bij gespecialiseerde en hoogopgeleide kandidaten te brengen."

De Virtual Image Recruiter bevindt zich in het kantoor van Manpower Professional, Research Campus, Kempische Steenweg 301/1, 3500 Hasselt, tel. 03 286 42 70.

www.manpowerprofessional.be

Deze video legt het concept van de Virtual Image Recruiter uit: : http://bit.ly/b1YLDJ

Je kan de video ook downloaden via deze link: http://bit.ly/c60jyw

Materiaal voor publicatie (fotos en video) is ook beschikbaar bij Belga News Agency: florence.steenackers@belga.be - tel + 32 2 743 34 80

Wenst u een interview met Walter De Prins, Sales& Operations Director , Manpower Professional, aarzel dan niet ons te contacteren.

Over Manpower Professional

Manpower Professional is een afdeling van de Manpower-groep die zich toelegt op de rekrutering en selectie van specialisten en hoogopgeleide professionals voor de vakgebieden Engineering, Science, Finance en HR. Manpower Professional biedt junior-, senior- en managementprofielen keuze uit een brede waaier van vaste jobs, tijdelijke projecten en opdrachten op contractingbasis. Het steunt daarvoor op de expertise van gespecialiseerde consultants en heeft kantoren in alle grote Belgische steden. De aanpak van Manpower Professional bestaat erin de kandidaten te helpen om de juiste keuzes te maken in de verschillende fasen van hun carrière met een service op maat en persoonlijke adviezen. Manpower Professional werkt in opdracht van grote en kleine privé- en overheidsbedrijven.

www.manpowerprofessional.be

Perscontact Manpower Belgium

Marc Vandeleene

marc.vandeleene@manpower.be

gsm +32 495 24 05 43 - tel. +32 2 639 10 81

Louizalaan 523, 1050 Brussel

www.manpower.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel