Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 22 september 2010

AutoCAD Electrical vierde jaar op rij beste electro-CAD software

Autodesk, Inc, wereldwijd leverancier van 3D-ontwerpsoftware, heeft met zijn pakket AutoCAD Electrical het vierde jaar op rij de hoogste ogen gegooid in de categorie "e-cad software" in de jaarlijkse Readers' Choice Award van het tijdschrift Control Design. AutoCAD Electrical kreeg 55% van de stemmen, Eplan en Bentley bezetten met respectievelijk 12% en 7% de tweede en derde plaats.

Control Design bestaat uit een toonaangevend magazine voor werktuigbouwers en mechatronica-bedrijven en een website, die uitgebreide informatie verschaffen over sturingen, instrumentatie en automatisering. Elk jaar stuurt het Control Design een vragenlijst naar zo'n 15.000 abonnees met het verzoek hun stem uit te brengen op het product, merk of bedrijf van hun voorkeur. Control Design geeft echter geen lijst van fabrikanten of merken om uit te kiezen; de deelnemers wordt gevraagd zelf de producten of merken in te vullen die volgens hen de meeste technologische waarde hebben. De wedstrijd is onderverdeeld in 51 categorieën van hardware en software.

Volgens Steven Bosschaerts, Manufacturing Business Unit Manager bij Autodesk-distributeur ProDesk, is ook deze vierde titel op rij voor AutoCAD Electrical geen toeval. "Deze award toont wederom aan dat Autodesk met AutoCAD Electrical een prominente positie heeft in de wereld van electro-CAD software. Wereldwijd stellen veel bedrijven hun vertrouwen in AutoCAD Electrical voor het ontwerpen van hun schema's voor elektrische sturingen, en ook in de Benelux is het pakket behoorlijk populair sinds zijn introductie in 2005. Met name de sterke opkomst van Digital Prototyping en de naadloze uitwisseling met Autodesk Inventor heeft de populariteit van het pakket een boost gegeven, zeker in de wereld van de mechatronica."

AutoCAD Electrical is gebaseerd op AutoCAD en speciaal ontwikkeld voor het opstellen en wijzigen van elektrische schema's. Gebruikers van het pakket blijken onder andere zeer gecharmeerd van de uitgebreide symboolbibliotheken die het pakket biedt, de mogelijkheid tot automatische draad- en componentnummering, de feature die automatische projectrapportages mogelijk maakt en de mogelijkheid AutoCAD Electrical-tekeningen in een DWG-compatibel programma te bekijken en te bewerken, zoals AutoCAD of AutoCAD LT.

Meer Nederlandstalige informatie is te vinden via www.autodesk.nl. Uitgebreide Engelstalige informatie is te vinden via de link http://www.autodesk.co.uk/adsk/servlet/pc/index?siteID=452932&id=14571343


---