Nederlander krijgt oplossing voor moeilijk gesprek


Nederlandse uitgave van Amerikaanse beststeller Crucial Conversations

ALPHEN A/D RIJN, 20100922 -- Hoe voer je moeilijke gesprekken tijdens werk of privé, met een positieve afloop. Miljoenen Amerikanen hebben het boek Crucial Conversations inmiddels gelezen en vanaf vandaag ligt de Nederlandse vertaling van de Amerikaanse bestseller in de winkel. "Eindelijk een handboek waarvan de technieken je ook daadwerkelijk verder helpen," aldus Willeke Kremer, partner en trainer van opleidingsinstituut IMK Opleidingen.

Bestseller

Hoe pak je een zwaar gesprek aan waarbij heftige emoties gepaard gaan en de meningen verschillen? Coauteur Joseph Grenny schreef in 2002 het handboek Crucial Conversations en sindsdien zijn er in alleen in Amerika al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De technieken, die gebaseerd zijn op jarenlang onderzoek kunnen inmiddels rekenen op internationale erkenning. Bedrijven als Microsoft, Lockheed Martin en het Nederlandse Philips maken inmiddels gebruik van het concept.

Licentie

Begin dit jaar haalde opleidingsinstituut IMK Opleidingen uit Alphen a/d Rijn de Nederlandse licentie binnen voor het Amerikaanse trainingsconcept en brengt het nu de Nederlandse vertaling van Crucial Conversations op de markt. "Een grote winst voor Nederlandse bedrijven die hun werknemers niet meer naar Amerika hoeven te sturen. De eerste trainingen in Nederland waren een groot succes. Er is buitengewoon veel interesse. Je ziet dat de technieken veel managers houvast geven," aldus Willeke Kremer.

Emoties de baas

Monique Patmore, Manager HR bij Flinter Shared Services BV volgde de eerste training in Nederland. "Je ontdekt hoe je in gesprekken loskomt van emoties. Dat lijkt simpel, maar kost soms meer moeite dan je denkt. Het interessante van de cursus is dat ik de technieken ook direct kon inzetten, zowel op het werk als privé. In verhitte discussies kan ik het gesprek op een positieve manier beëindigen. Dat is de grootste winst."


Over IMK Opleidingen
Het IMK geeft trainingen op het gebied van leidinggeven, management, personeelsbeleid, communicatie en marketing en sales. Op deze terreinen biedt IMK Opleidingen bovendien consultancydiensten, coachingstrajecten, begeleiding en advies. Het bedrijf werkt met een trainersnetwerk bestaande uit zo'n 80 specialisten. Allen met ervaring in het bedrijfsleven en/of als ondernemer. Jaarlijks trainen zij meer dan 7.000 cursisten vanuit IMK trainingslocaties door het hele land en incompany bij de opdrachtgever. Meer informatie vindt u op www.imkopleidingen.nl IMK Opleidingen B.V., Henry Dunantweg 28, 2402 NR Alphen aan den Rijn


Over VitalSmarts
VitalSmarts is de grondlegger van verschillende trainingsprogramma's en boeken, waaronder Crucial Conversations®, Crucial Confrontations(TM) en Influencer Training(TM). Elk van deze concepten levert een waardevolle bijdrage aan de belangrijkste organisatiedoelstellingen, door te richten op de hoog gekwalificeerde vaardigheden en strategieën. VitalSmarts biedt ook consulten, onderzoek, teamontwikkeling en inspirerende sprekers.
www.vitalsmarts.com