Nieuw kwaliteitslabel voor advies aan de MKB-ondernemer


AMSTERDAM, 20100922 -- Vol trots meldt de `Orde van Geaccrediteerde Bedrijfsadviseurs Sparks' dat zij vanaf 22 september 2010 officieel van start is gegaan. Alle MKB-ondernemers in Nederland en België worden uitgenodigd om vanuit een persoonlijke afspraak kennis te maken met het kwaliteitslabel `Sparks, inspiratie voor ondernemers'. Binnen een paar uur krijgt de ondernemer die zich meldt een helder inzicht m.b.t. zijn ondernemen en onderneming door specifiek en praktisch advies van een bij Sparks aangesloten adviseur-ondernemer.

Voor elke MKB-ondernemer is er, op elk gewenst tijdstip en voor elk bedrijfsissue een deskundige en ervaren adviseur-ondernemer beschikbaar. De bij Sparks aangesloten collega-ondernemers handelen zelfstandig, maar hebben afgesproken dat zij zich houden aan de regels van de orde. Zij geven antwoord op iedere vraag en bieden directe hulp bij een scala van zakelijke processen binnen het MKB.

Stijgende vraag naar praktisch advies

De vraag naar praktisch advies blijft stijgen. En dat is logisch. Er is een toenemende druk op de rendementen. Ondernemers moeten steeds sneller reageren op veranderingen en ontwikkelingen. Dat vraagt om een proactieve houding van de ondernemer m.b.t. de structuur en de werkwijze van het bedrijf of de organisatie. Strategieën moeten steeds vaker en sneller worden aangepast. Als MKB-ondernemer kun je niet op alle terreinen expert zijn, maar je hebt wel steeds de zorg om op tijd en op de juiste wijze te anticiperen op velerlei gebied. Veel ondernemers gaan daarom op zoek naar praktische ondersteuning. Je zit daarbij dan niet te wachten op dikke rapporten en/of onwerkbare methodieken tegen torenhoge tarieven. Je verwacht hands-on ondersteuning wat werkbaar, praktisch en toepasbaar is en niet via diverse kanalen verkregen moet worden.
"De adviseurs die zich bij Sparks hebben aangesloten zijn expert in hun vakgebied", weet bestuursvoorzitter Sjoerd van Essen. "Zij stellen zij zich ten doel om andere ondernemers te inspireren en praktisch te ondersteunen, vooral in het behalen van beter rendement op kwalitatief en kwantitatief niveau voor alles wat zij ondernemen. Een zeer belangrijke troef ligt bovendien in het hebben van toegang tot wereldwijde expertise en netwerken en te kunnen putten uit een zeer grote pool van niet alleen kennis maar ook evaring."

Inspiratie voor ondernemers

Met hun aanpak richten de bij Sparks aangeslotenen zich op MKB-ondernemers die zich willen laten inspireren bij hun bedrijfsvoering. Van Essen: "Deze adviseurs zijn zelf ook ondernemer. Zij hebben de drive om voor collega-ondernemers eruit te halen wat erin zit. De MKB-ondernemer kan bij ons geheel vrijblijvend van de gelegenheid gebruik maken om over allerlei zaken die met het ondernemerschap te maken hebben van gedachten te wisselen. In ons netwerk zijn alle mogelijke ervaringsgebieden ruimschoots beschikbaar, zodat er voor iedere ondernemer wel een bij Sparks aangesloten adviseur-ondernemer is die bij hem of haar past en maatwerk kan leveren. "

Kwaliteitslabel

De bij Sparks aangesloten adviseur-ondernemers staan voor absolute kwaliteit. Het geheel wordt gedragen door de Vereniging van Geaccrediteerde MKB Adviseurs en de Stichting Orde van Geaccrediteerde Bedrijfsadviseurs Sparks. De aangesloten zelfstandige adviseur- ondernemers werken volgens de gedragscode van Sparks en onderwerpen zich daarbij aan een in de advieswereld uniek samenwerkingsverband, compleet met een klachten-reglement en deelname aan permanente educatieprogramma's.

Uitgebreide informatie is te vinden op de informatieve website sparksinbusiness.nl Geïnteresseerd in een nadere kennismaking? Een kort intakegesprek en u wordt meteen geholpen! e-mail
info@Sparksinbusiness.com