'Hou je bag' tassen ware hype onder de jeugd


HUIZEN, 20100922 -- De tassen met `hou je bag' van de 14 jarige Thomas Bruijne en Duco Reitsma uit Huizen dreigen zo'n succes te worden dat beide jongens deze week al met hun agent om de tafel hebben gezeten om stoffen voor nieuwe tassen te bekijken.

Direct na de uitzending van het Jeugdjournaal vorige week stroomden de eerste bestellingen binnen. De website van de jongens werd hierdoor overbelast en ging zelfs tijdelijk uit de lucht. Hulp kwam van de eveneens 14 jarige Remco van de Veer die een eigen webdesign bedrijfje heeft (remcovanderveer.com): hij bouwde een nieuwe site voor Thocobags.
Op de site zijn behalve de tassen ook artikelen en filmpjes te vinden die afgelopen dagen zijn verschenen. Zo sprak trendwatcher Richard Lamb op BNR Nieuwsradio over de Hou je bag tassen als de trend van de komende winter: "Mensen kopen het verhaal dat erbij hoort", aldus Lamb. Marketingtribune noemde de tassen de marketinghit van 2010.

De tassen die verkocht worden via hun eigen site thocobags.nl liggen nu ook steeds meer in winkels. Sterker nog, inmiddels zijn de meeste winkels alweer voorzien van nieuwe tassen omdat ze binnen een paar dagen door hun voorraad heen waren.