Gezocht: Vrijwilligers met een staart


Castingdagen in de week van Dierendag in Rotterdam

ROTTERDAM, 20100922 -- Voor een bezoekproject voor ouderen dat de komende twee jaar in Rotterdam actief zal zijn is Animal Life Foundation op zoek naar vrijwilligers. De organisatie is niet alleen op zoek naar menselijke vrijwilligers, maar ook naar dieren die zo nu en dan op bezoek willen gaan bij ouderen die zelf geen huisdier meer kunnen of mogen houden.

Het project dat Animal Life Foundation gaat starten betreft een tweejarig Rotterdams bezoekproject met huisdieren, waarbij ouderen in de gelegenheid gesteld worden actief met de dieren om te gaan. Dit zal zowel worden aangeboden voor ouderen in verzorgingstehuizen, als ook aan zelfstandig wonende ouderen. Bijzonder binnen dit project is dat de ouderen zelf de regie in handen krijgen voor de invulling van het bezoek. De bezoeken kunnen binnenshuis of buitenshuis plaatsvinden, in groepsverband of individueel, eenmalig of periodiek. Al naar gelang de wensen van de ouderen of instellingen. Samen een kopje koffie drinken en praten over vroegere huisdieren, een stukje buiten wandelen met een hond of even kroelen met het dier.

Er zijn inmiddels 30 verzorgingstehuizen die mee doen met dit project. Daarom zijn er veel vrijwilligers nodig. Heeft u een paar uurtjes per week over om op bezoek te gaan bij ouderen in uw eigen buurt? Of heeft u zelf geen tijd, maar uw huisdier wel? Dan kan uw huisdier mee met andere vrijwilligers binnen dit project. Uiteraard zijn er wel een paar eisen waar het dier aan moet voldoen. Voorop staat dat het dier plezier moet beleven aan menselijk gezelschap en aanraking. Daarnaast moet het dier goed luisteren en goed gesocialiseerd zijn. De bezoeken moeten voor zowel de mensen als de dieren een feest zijn.


Wilt u of uw huisdier meewerken aan dit project en hiermee veel geluk en plezier bij ouderen brengen? Kom naar de open castingdagen in de week van Dierendag. Van zondag 3 oktober tot en met vrijdag 8 oktober van 13:00 - 17:00 zullen medewerkers van Animal Life Foundation aanwezig zijn bij Pet's Place XL in het Alexandrium in Rotterdam. Zij kunnen u persoonlijk meer vertellen over het project en direct met u een intakegesprek houden. Als u uw dier wilt aanmelden als vrijwilliger zullen zij een vragenlijst met u doornemen en foto's van het dier maken. Alle diersoorten zijn geschikt als vrijwilliger, mits ze goed gesocialiseerd zijn.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Animal Life Foundation door een email te zenden aan info@animallifefoundation.nl.





Ingezonden persbericht