Supergroep Yoso met leden van Toto en Yes geven concert in Nederland


ZOETERMEER, 20100617 -- De term `Supergroep' is zeker op z'n plaats bij Yoso, een nieuwe formatie van twee legendarische bands van de afgelopen 30 jaar. Yoso bestaat namelijk uit de briljante zanger Bobby Kimball van de groep Toto en Tony Kaye en Billy Sherwood van YES. Kortom, de magische muziek van YES met de stem van Toto. Yoso speelt woensdag 22 september in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer zowel eigen, nieuw materiaal van hun nog te verschijnen album Elements, maar ook alle bekende Toto en YES hits!

Bobby Kimball, die onder andere de wereldhits Hold the Line, Rosanna en Africa zong, toonde in de jaren tachtig al aan tot de allergrootste zangers uit de rockmuziek te behoren. Na 4 zeer succesvolle albums met Toto achter zijn naam en veelvuldig in de prijzen te zijn gevallen, stopte Kimball in 1984 met Toto. In 1998 keerde Kimball weer terug op het vertrouwde nest.

Tony Kaye was toetsenist bij YES van 1968 tot 1971 en van 1983 tot 1995. Daarnaast was hij een van de oprichters van de bands Flash, Badger en Detective. Ook speelt hij nog steeds in de groep Circa, waar Yoso collega Billy Sherwood ook deel van uitmaakt.

Ook producer en Multi-instrumentalist Billy Sherwood heeft jaren in de band Yes gezeten.
Tijdens The Talk tournee was Billy al op het podium te zien en enkele jaren trad hij definitief toe tot de groep (zang en gitaar). Zo schreef hij mee aan de albums Open Your Eyes (die hij ook produceerde) en The Ladder. Na Yes werkte Sherwood o.a. samen met Paul Rodgers en begon hij samen met Tony Kaye Circa.

Yoso (met Bobby Kimball, Tony Kaye en Billy Sherwood)
Woensdag 22 september 2010
Aanvang 20.30 uur, zaal open19.30 uur
Toegang 27 euro (vvk excl. servicekst) / 30 euro (avondkassa indien voorradig)

Cultuurpodium Boerderij
Amerikaweg 145, Zoetermeer
www.boerderij.org

Voorverkoop via ticketservice

Cultuurpodium Boerderij





Ingezonden persbericht