Winampnederlands.nl in een nieuw jasje


MIDDELBURG, 20100922 -- De website winampnederlands.nl richt zich al vanaf de start in 2001 op de Nederlandse gebruikers van de populaire mediaspeler Winamp. In het begin voornamelijk door een vertaalpakket aan te bieden met een Nederlands jasje en een vertaling van de menu's en vensters. Tegenwoordig door behalve dat, ook alles om Winamp heen te bespreken in goed en duidelijk Nederlands. Iets waar blijkbaar behoefte aan is.

Vanaf het eerste begin van de website, bleek de vraag naar een Nederlandse vertaling voor populaire programma Winamp groot. "De Nederlandse skins en taalpakketten die wij aanboden werden veelvuldig gedownload en de website werd goed bezocht. Inmiddels is het zelfs zo, dat onze skin en taalpakket standaard worden meegeleverd bij de officiële Nederlandstalige installatie van Winamp. Gelukkig vinden wij, dat onze taak hiermee niet klaar is en vormen we de website zo, dat deze nuttig blijft voor heel veel Nederlandse gebruikers."

Martin Reedijk is oprichter en beheerder van de website en met zijn team is hij trots op het doel dat ze nastreven. "We zijn ons afgelopen jaren steeds meer gaan richten op de totale beleving van Winamp en zijn gaan schrijven over hoe het programma te bedienen, of gebruik te maken van extra mogelijkheden zoals het ontvangen of zelf starten met het uitzenden van internetradio. Ook het opslaan of branden van CD's komt aan bod, het zoeken naar songteksten, verschillende DJ programma's, noem maar op. Eigenlijk alles dus wat op je virtuele pad terecht kan komen wanneer je bezig bent met internetradio en muziek op de computer".

Naast informatie over verschillende onderwerpen, biedt de website ook een Nederlandstalig forum waar gebruikers terecht kunnen als ze vragen hebben. "Het leuke is, dat ook ervaren gebruikers inloggen en graag de andere gebruikers op weg helpen en meedenken over de verschillende vragen die zij stellen. Zo verkrijg je vaak relatief snel en helder antwoord, dat tevens voor andere gebruikers van nut kan zijn. Immers blijven de vragen en antwoorden altijd op het forum bewaard en zichtbaar." Behalve alleen voor ondersteuning, kunnen gebruikers ook terecht als ze onderling tips willen uitwisselen over bijvoorbeeld hun favoriete internetradiozenders, of Winamp plug-ins. "In de 9 jaar dat wij bestaan is het forum uitgegroeid naar een trefpunt voor beginnende en gevorderde gebruikers en heel veel mensen vinden het gewoon fijn ook in het Nederlands vragen te kunnen stellen over bijvoorbeeld Winamp" aldus Martin Reedijk.

Nieuw jasje

"Onze website gaat al heel wat jaartjes mee en eens in de zoveel tijd lopen we alle informatie eens grondig na. Daarom zijn we enige tijd geleden gestart met een testomgeving en hebben daarin de lay-out van de website als eerste aangepakt. Daarna is alle informatie doorgelopen en waar nodig geactualiseerd. Het resultaat hiervan is nu zichtbaar voor onze bezoekers".

Eerste reacties goed

"We hebben behalve het uiterlijk ook de structuur van de website aangepakt, en de verschillende rubrieken in tabbladen gecategoriseerd. Binnen iedere tab vind je de verschillende onderwerpen. De pagina is breder geworden en de zoekfunctie is verbeterd." gaat Martin Reedijk verder. "Ook is er een nieuw nieuwsbriefsysteem dat alleen nog tekstberichten (e-mail zonder opmaak) naar de daarvoor aangemelde leden verstuurd." Via de website kunnen mensen zich opgeven voor de nieuwsbrief, om zo op de hoogte te blijven van nieuws rondom de site.
"De eerste reacties zijn goed en komende tijd zullen we nog flink wat testen en de reacties gebruiken om de website te verbeteren. Onze website is nu 9 jaar in de lucht en hiermee kunnen we hopelijk voorlopig weer vooruit".

De website is te bezoeken via winampnederlands.nl