Gemeente Valkenswaard

Informatieavond bedrijfsleven over Wabo



Op 1 oktober a.s. treedt de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in werking. Door deze wet, kortweg Wabo genoemd, wordt de omgevingsvergunning geïntroduceerd. Circa 25 vergunningen voor onder meer bouwen, slopen, kap, milieu en monumenten verdwijnen fysiek en gaan op in één vergunning: de omgevingsvergunning. Met de Wabo wil de overheid:

* de administratieve lasten voor burgers en bedrijven verminderen
* de dienstverlening door de overheid verbeteren
* het aantal procedures verminderen en verkorten
* tegenstrijdige voorschriften voorkomen

Ook informatiebijeenkomst in Valkenswaard

Moet u of uw bedrijf, regelmatig vergunningen aanvragen rond wonen, werken of milieu, dan wordt u geconfronteerd met één van de grootste wetgevingsoperaties ooit. De gemeenten Waalre, Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck organiseren daarom drie informatieavonden over de Wabo en de omgevingsvergunning. De consequenties voor u of uw bedrijf worden tijdens deze avonden toegelicht. Ook wordt vanuit uw oogpunt ingegaan op de Wabo.

Op 22 september is er een informatiebijeenkomst in Valkenswaard, aanvang 19.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. De andere twee bijeenkomsten zijn op 15 september (Budel) en op 29 september (Waalre).

Uitnodiging

Heeft u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen dan kunt u hier de officiële uitnodiging downloaden. Ook aan de balie is deze uitnodiging te verkrijgen. U kunt hem ook telefonisch aanvragen. Data, locaties en programma vindt u in de uitnodiging terug. Ook wordt daarin aangegeven hoe u zich kunt opgeven.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer S. Wedzinga van het team Vergunningen, Toezicht & Handhaving, tel. 040 2083573 of gemeente@valkenswaard.nl