Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo,10 september 2010

Ontdek zelf de waterdiertjes langs het Ilperpad (8-13 jaar)

In natuurgebied Ilperveld leeft van alles in het water

Op woensdagmiddag 22 september kun je van 13.30-15.30 uur lekker 'vissen' in het Ilperveld. Er is heel veel water en we gaan met schepnetjes ontdekken wat er allemaal rondzwemt .

We gaan naar een paddenpoel en onderzoeken wat er leeft. Zitten de kikkers al in de modder of zwemmen ze nog rond? Daarna gaan we naar een sloot om te kijken of daar andere diertjes leven. We doen onze vangsten in een loeppotje, dan kun je ze prachtig bekijken. We kijken of we knikkend tandzaad kunnen ontdekken. Dat is een plantje met prachtige gele bloemetjes dat de herfst aankondigt. De zaden verspreiden zich via het water. Het is iedere keer weer spannend: waar gaat het dit jaar groeien?

Doe mee aan deze leuke middag! Om zeker te zijn van een plek is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. De kosten bedragen ¤ 3,00 per kind tot 12 jaar. Voor oudere kindderen en begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Beschermers betalen ¤ 3,00. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Op zoek naar waterdiertjes in het Ilperveld. Foto Mike Rouweler