Ingezonden persbericht


Persbericht

Woensdag 22 september 20.00 uur Lutherse kerk, Monnickendam

ARMINIUS EN DE REMONSTRANTEN

Lezing prof. dr. Marius van Leeuwen

Voorvechter van de vrije wil. Zo wordt Jacobus Arminius (1559-1609), predikant en godgeleerde tijdens het begin van de Tachtigjarige Oorlog, wel aangeduid. Zoals op de cover van het glossy tijdschrift Arminius die in januari 2010 verscheen ter gelegenheid van 400 jaar Remonstrantie. Zeg maar de Linda van de Remonstrantse Broederschap.

Arminius ging vierhonderd jaar geleden de discussie aan met de stevige Calvinisten. Het thema: is er nog ruimte voor de menselijke inbreng of is alles van te voren beschikt. Een boeiend stuk kerkgeschiedenis met actuele kanten. Met boeiende lezing door de Leidse hoogleraar en rasverteller Marius van Leeuwen, kenner van Arminius en de Remonstranten in Nederland.

Deze avond is ook een goede voorbereiding voor de toneelvoorstelling Arminius in de Lutherse kerk in Edam op donderdag 7 oktober.

Over Areópagus

Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). We houden debatavonden, politieke discussies, volksvergaderingen over actuele en nijpende maatschappelijke onderwerpen, interviews met wethouders, kunstenaars, wetenschappers, politici en historici, poëzieavonden, optredens met dichters, verhalenvertellers, zangers en koren, en toneel. En veel meer. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Lutherse kerk, Zuideinde 39 in Monnickendam. Vanaf 20.00 uur inloop en koffie, programma 20.30­22.00 uur.



Ingezonden persbericht