Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlands korfbalteam maakt zich sterk voor Stichting Spieren voor Spieren

ZEIST, 15 september 2010 - Het Nederlands korfbalteam speelt vanaf 22 september met het logo van Stichting Spieren voor Spieren op hun shirts. Op deze manier zet korfbal zich in voor kinderen met een spierziekte.

Vandaag worden de shirts met de nieuwe naam aan het Nederlands team gepresenteerd. De korfbal internationals spelen op 22 september tijdens een oefenwedstrijd in Tilburg voor het eerst met Spieren voor Spieren op het shirt. Dus ook tijdens alle wedstrijden op het IKF EK Korfbal 2010, dat in oktober in Nederland wordt gehouden, zal Spieren voor Spieren op het shirt te zien zijn. Korfballers zetten zich actief in voor Spieren voor Spieren Het KNKV gaat actief invulling geven aan het partnership met Stichting Spieren voor Spieren. De korfbalinternationals zullen op 26 september de Spinning Marathon voor Spieren Marathon in het Frans Otten stadion in Amsterdam openen. Daar zullen ook andere bekende (oud)-topsporters bij aanwezig zijn. Daarnaast organiseert het KNKV deze en volgende maand het Mikasa NK Sneldoelen. Korfbalverenigingen houden vanaf 15 september wedstrijden waarbij zoveel mogelijk doelpunten in een minuut moeten worden gemaakt. Er wordt gespeeld in verschillende leeftijds categorieën en rondes. De finales vinden plaats tijdens de EK-finale op 31 oktober in Ahoy Rotterdam. De gehele opbrengst van de actie ­ elke deelnemer speelt mee voor 1 euro - komt ten goede aan Spieren voor Spieren. Shirtsponsoring mogelijk gemaakt door Menzis De shirtsponsoring is mogelijk gemaakt door Menzis, partner van het KNKV. Menzis en het korfbalverbond maakten eerder deze maand bekend intensief te gaan samenwerken om zo meer mensen in beweging te brengen. Als belangrijkste partner van het KNKV heeft de zorgverzekeraar ervoor gekozen om de shirtsponsoring ter beschikking te stellen aan Spieren voor Spieren.

"Wij willen graag werken aan een beter welzijn en een sportieve samenleving voor iedereen", zegt Renée Wilke, directeur Commercie van Menzis. "Als we op deze manier samen met het KNKV de Stichting Spieren voor Spieren een bijdrage kunnen leveren, dan doen wij dat met volle overtuiging." Stichting Spieren voor Spieren is bijzonder gelukkig met de samenwerking. "Het is fantastisch dat Menzis en het KNKV voor Spieren voor Spieren hebben gekozen", zegt Joost Wijnhoud, directeur van Stichting Spieren voor Spieren. "Dit helpt ons de naamsbekend van onze stichting te vergroten en zo meer aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kinderen met spierziekten. Er is veel geld nodig om onderzoek naar spierziekten te financieren. De hulp van Menzis en het KNKV is dan ook zeer welkom."