Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 17 september 2010



Wethouder slaat balletje met Eltingh voor start tennisproject




Op woensdag 22 september slaat wethouder Westerkamp een balletje met de bekende Heerder tennisser Jacco Eltingh. Dit is de aftrap van het project TennisFrendz!. Dit project is bedoeld om leerlingen op het basisonderwijs bekend te maken met deze sport. Zes scholen in Heerde doen mee.

TennisFrendz!
De oud toptennissers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben samen met CALO Windesheim te Zwolle en Stipp B.V. een totaalprogramma ontwikkeld voor de bevordering van tennis onder kinderen van het basisonderwijs. Tennis is een sport die atletisch vermogen, coördinatie, balgevoel en behendigheid in zich verenigd. Hoewel veel Nederlanders tennissen, gebeurt dit nog veel te weinig in de gymzalen en op schoolpleinen. Daarom hebben beide tennissers het initiatief genomen tot dit programma en het de naam TennisFrendz! gegeven.

TennisFrendz! is toegespitst op de situatie op basisscholen. Ook groepsleerkrachten zonder tenniservaring kunnen er mee aan de slag.


Aftrap

Binnen de gemeente Heerde gaan zes basisscholen met TennisFrendz! werken. De aftrap hiervoor wordt gegeven op woensdag 22 september. Wethouder Anton Westerkamp zal dan een balletje gaan slaan met Jacco Eltingh. Dit gebeurt om 13.00 uur in de Burgemeester Faberhal in Heerde.



Einde persbericht






Gemeente Heerde