Ingezonden persbericht


Bewoners kunnen binnenlopen met al hun vragen, opmerkingen en ideeën

Molenbuurtcomité houdt op 22 september
inloopavond voor álle buurtbewoners!

Alle bewoners van de Molenbuurt in Edam zijn van harte welkom tijdens een speciale inloopavond. Deze inloopavond, georganiseerd door het Molenbuurtcomité, wordt gehouden op woensdagavond 22 september 2010 in basisschool De Trimaran aan de Stellingmolen in Edam. Van 19.30 tot 20.30 uur kunnen buurtbewoners binnenlopen met ál hun vragen, opmerkingen en ideeën. Verder kan er nader kennis worden gemaakt met de leden van het Molenbuurtcomité en zijn er vertegenwoordigers aanwezig van Wooncompagnie, de gemeente Edam-Volendam en de politie. De inloopavond heeft als doel de leefbaarheid in de buurt te verbeteren.

De inloopavond is laagdrempelig: alle bewoners kunnen gewoon binnenlopen en onder het genot van een kop koffie of thee (met wat lekkers) onder meer kennismaken maken met de leden van het buurtcomité. Bovendien zijn medewerkers van Wooncompagnie en de gemeente Edam-Volendam aanwezig. Ook de wijk- en jeugdagent zijn uitgenodigd. Bewoners kunnen tijdens de inloopavond vragen over de buurt stellen, maar ook met ideeën komen die de wijk ten goede komen. Via de inloopavond wil het Molenbuurtcomité ontdekken wat er leeft onder de bewoners en wat de wensen en behoeften zijn.

Buurt aantrekkelijker maken voor iedereen
Het vorig jaar opgerichte Molenbuurtcomité heeft als doel het woon- en leefklimaat in de Molenbuurt nog aantrekkelijker en leefbaarder maken, voor iedereen. Het comité wil dat bereiken door buurtactiviteiten te organiseren, sociale contacten in de buurt te versterken, bewonersbelangen te behartigen en informatie te verstrekken aan bewoners.

Straten opknappen én opfleuren
Het Molenbuurtcomité, dat bestaat uit vrijwilligers uit de buurt, heeft het afgelopen jaar regelmatig overlegd met de gemeente Edam-Volendam en Wooncompagnie over de leefbaarheid in de wijk. Dat resulteerde in oktober vorig jaar tot het eerste grote project: de kale steeg bij de flats aan de Poldermolen is letterlijk en figuurlijk opgefleurd met vier grote plantenbakken. Daarnaast zijn er muurmanden mét planten opgehangen aan de gevels van de flats aan de Wind- en Poldermolen. Verder heeft het comité dit jaar, samen met de bewoners van de Torenmolen, de straat opgeknapt. Het onkruid werd verwijderd en de straat compleet aangeveegd.

Het Molenbuurtcomité staat altijd open voor vragen en suggesties van bewoners. Per mail is het comité te bereiken via: info@wooncompagnie.nl (onder vermelding van: Molenbuurtcomité), per post via: Postbus 160, 1620 AD Hoorn. Het buurtcomité heeft ook een eigen website: www.molenbuurtcomite.nl




Ingezonden persbericht