Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Utrecht, 21 september 2010

INTRODUCTIE FILMWEEKGESCHENK TIJDENS OPENING NEDERLANDS FILM FESTIVAL

De korte film HET BEZOEK van Jos Stelling is het allereerste Filmweekgeschenk. Dit nieuwe initiatief van het Nederlands Fonds voor de Film en het Nederlands Film Festival, ter promotie van de Nederlandse film, bestaat uit een opdrachtfilm van vijf minuten die elk jaar door een andere gerenommeerde regisseur gemaakt wordt. Het Filmweekgeschenk 2010 wordt op woensdag 22 september geĂŻntroduceerd tijdens de Openingsavond van het 30ste Nederlands Film Festival. Still HET BEZOEK

De bel gaat, maar Erik heeft geen zin om open te doen. Hij verstopt zich in de kast, maar dan laat de buurman de bezoeker alsnog binnen. Sylvia Hoeks, Raymond Thiry en Marcel Hensema spelen de hoofdrol in HET BEZOEK naar een kort verhaal van Remco Campert.

Gedurende de festivalperiode, van 22 september tot en met 1 oktober, is het Filmweekgeschenk in een groot aantal bioscopen en filmtheaters in het hele land als voorfilm te zien. Deelnemers aan de speciale actie op www.filmweekgeschenk.nl maken kans op een jaar lang gratis entree bij Nederlandse films. De gasten van de Openingsavond krijgen HET BEZOEK als collector's item op dvd.

Het Filmweekgeschenk is een initiatief van het Nederlands Fonds voor de Film en het Nederlands Film Festival.

Met dank aan Nordisk, Kodak, Filmmore, EYE Film Instituut Nederland en Jean Mineur Mediavison.

www.filmweekgeschenk.nl
http://www.filmfestival.nl/Assets/Uploads/Documents/Pers/LIJN_N