Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'s-Heerenberg - Beboet voor rijden onder invloed          |

De politie heeft dinsdagavond 21 september een 54-jarige automobilist uit de gemeente Montferland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 1,1 promille en kreeg een boete.


De politie zag de automobilist omstreeks 21:00 uur al slingerend rijden over de Lengelseweg in 's-Heerenberg. Agenten hielden de bestuurder staande voor een blaastest. De man had teveel gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,1 promille. Met een boete en een rijverbod is de man weer heengezonden.

|     |Terborg - Winkeldievegge aangehouden                      |

De politie heeft dinsdag 21 september een 22-jarige vrouw uit Terborg aangehouden voor winkeldiefstal. Uit beelden van beveiligingscamera's blijkt dat de vrouw meerdere malen boodschappen heeft weggenomen uit een supermarkt aan de IJsselweg in Terborg.


De politie had 's middags al een melding gekregen van de supermarkt dat via beelden van beveiligingscamera's in de winkel was vastgelegd dat een vrouw die middag en de dag ervoor twee pakken hagelslag, een pak koffie en boter had meegenomen zonder hiervoor te betalen. Omstreeks 19:00 uur bleek de vrouw terug in de supermarkt te zijn en ook toen nam zij boodschappen mee zonder deze te betalen. Wederom was dit vastgelegd via de beveiligingscamera's. Deze keer kon het winkelpersoneel de vrouw staande houden en haar overdragen aan de politie. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Eibergen / Neede - Diefstal krachtstroomkabels            |

Vanaf twee bouwterreinen, aan de Hummelsweide in Eibergen en aan het Marktplein in Neede, is in totaal ruim 150 meter aan krachtstroomkabels gestolen.


De politie ontving deze week twee aangiftes van de diefstal van de kabels. De kabels werden weggenomen van omheinde bouwterreinen. Het eerste feit in Eibergen vond afgelopen weekend plaats; het tweede in Neede in de nacht van maandag op dinsdag 21 september. Hoe men de terreinen is opgekomen, is niet duidelijk. De kabels werden weggeknipt tussen de stroomkast en diverse machines. De politie heeft de diefstallen in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --