Gemeente Lochem


Behandeling aanvragen Functieverandering Agrarische Bebouwing opgeschort

Het beleidskader "Waar stallen verdwijnen: Oude erven, nieuwe functies" is met onmiddellijke ingang buiten werking gesteld. Naar verwachting zal een geheel nieuw beleidskader in december of januari door de raad vastgesteld kunnen worden.

Dit betekent dat nieuwe initiatieven vanaf 13 september niet eerder in behandeling worden genomen tot het moment dat het nieuwe beleidskader door de gemeenteraad is vastgesteld. Deze aanvragen zullen vervolgens worden getoetst aan het nieuwe kader. De aanvragen die nu in behandeling zijn worden nog beoordeeld aan het huidige beleidskader. De gemeenteraad besloot dit maandag 13 september in haar vergadering door een motie hierover aan te nemen.

Zij heeft dit gedaan omdat het beleid van de afgelopen jaren is geëvalueerd. Deze evaluatie is vastgelegd in de rapportage "Ruimtelijke kwaliteit en functieverandering", dat de raad in de vergadering van juli jl. behandelde. Hierbij is de conclusie getrokken dat het beleid op een aantal punten aangescherpt moet worden. Het nieuwe beleid is nu voorbereid en de raad zal dit onderwerp in de vergadering van oktober behandelen. Er moet een besluit worden genomen over onder andere het optrekken van de te slopen oppervlakte gebouwen, het uitbreiden van de zogenaamde uitsluitingsgebieden en het door initiatiefnemers beter inhoud laten geven aan een maatschappelijke tegenprestatie (verevening).