Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 september 2010

NRC Boeken naar uitgeverij Nieuw Amsterdam

ROTTERDAM - De nieuwe publicaties in het boekenfonds van NRC Handelsblad en nrc.next zullen vanaf 2011 worden uitgegeven door Nieuw Amsterdam. De kranten hebben de afgelopen twee jaar met succes zelf boeken uitgegeven, zoals Niemand Regeert van Marc Chavannes en de hertaalde Max Havelaar van Gijsbert van Es. Maar na de verzelfstandiging van NRC Media besloten de kranten terug te keren naar de kern -de papieren en digitale kranten- en een partner te zoeken voor de boeken.

"Nieuw Amsterdam is de ideale partner", zegt Hans Nijenhuis, uitgever van NRC Media. "Nieuw Amsterdam heeft een sterk non-fictiefonds met auteurs als Thomas Friedman, Chris Anderson en Mart Smeets waar de NRC-redacteuren en medewerkers zich thuis zullen voelen."

NRC Media heeft de afgelopen weken met een aantal uitgeverijen gesprekken gevoerd en koos voor Nieuw Amsterdam wegens de kracht van het non-fictiefonds en de omvang van de uitgeverij. "NRC wil zo'n tien boeken per jaar maken", zegt Remmelt Otten, uitgever van NRC Boeken. "Dat is een mooie aanvulling op de 120 boeken van Nieuw Amsterdam. Die verhouding is precies goed, waardoor we elkaar kunnen versterken."

"We verheugen ons op de samenwerking", zegt Paul van der Zande, directeur van Nieuw Amsterdam, "NRC is een gerenommeerde partij en heeft fantastische auteurs. Het wordt een vruchtbare kruisbestuiving."

Bij NRC Media zullen Hans Steketee namens de hoofdredactie en Remmelt Otten vanuit de uitgeverij verantwoordelijk zijn. Bij Nieuw Amsterdam wordt het NRC-fonds de verantwoordelijkheid van Henk ter Borg.

Noot voor de redactie (