Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 september 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Grensoverschrijdend Politie Team treft tijdens controle 6 kilo goud aan

Dinkelland

Het Grensoverschrijdend Politie Team heeft tijdens een grote controle 6 kilo goud, met een marktwaarde van ongeveer 180.000 euro aangetroffen.

Het Grensoverschrijdend Politie Team hield een grote controle op de A1 ter hoogte van de grens met Duitsland. 140 auto's werden gecontroleerd op de juiste papieren en 200 personen werden gecontroleerd op hun identiteit. Vijf automobilisten reden ongeoorloofd met een Duits kurzzeitkenzeichen in Nederland, waarvan vier onverzekerd en zonder geldig APK reden. Deze automobilisten hebben een bekeuring van 900 euro gekregen. In een auto werd een ploertendoder aangetroffen, deze is in beslag genomen. Aan de Duitse kant werd in een auto 6 kilo goud gevonden met een marktwaarde van ongeveer 180.000 euro. Hiervoor zijn een 26-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Almere aangehouden. Zij worden verdacht van het witwassen van geld.

Met 1,57 promille op de brommer, rijbewijs ingevorderd Enschede
Woensdagmorgen 22 september zagen agenten omstreeks 01.20 uur op De Posten in Enschede een bromfietser rijden. De bromfietser viel op, doordat hij slingerend over de weg reed. De agenten gaven de 50-jarige bromfietser uit Enschedeër een stopteken, waaraan hij voldeed. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol zijn bromfiets bestuurde, namen zij hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,57 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2010085728)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Dinsdag 21 september is omstreeks 19.15 uur een 33-jarige Enschedeër aangehouden bij een winkel aan de Klanderij in Enschede. Op bewakingsbeelden was te zien dat de man goederen uit de winkel in zijn broekzak stopte. De man rekende de goederen af bij de kassa, maar niet de goederen die in zijn broekzak zaten. Toen hij vervolgens de winkel verliet, werd hij aangehouden door beveiligingsmedewerkers en overgedragen aan de politie. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010085658)

Winkeldievegge in bezit van rode kaart aangehouden Enschede
Een 42-jarige vrouw uit Enschede is dinsdag 21 september omstreeks 13.00 uur aangehouden, nadat zij in een winkel aan de Klanderij in Enschede een winkeldiefstal had gepleegd. Op bewakingsbeelden was te zien dat de vrouw diverse goederen uit de winkel in een zogenaamde gaptas stopte en deze meenam de winkel uit. Buiten de winkel is de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw was al in het bezit van een rode kaart en staat bij de politie te boek als veelpleger. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010085550)

Man gewond bij aanrijding
Enschede
Dinsdag 21 september vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding plaats op de Landweerweg in Enschede. Hierbij raakte een 29-jarige Enschedeër gewond.

Een 49-jarige Enschedeër reed achteruit op de Landweerweg. Waarschijnlijk zag hij hierbij de 29-jarige automobilist over het hoofd, die op dat moment ook op de Landweerweg reed. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De 29-jarige automobilist moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010085716)

Verkeerscontrole 'Laat je niet afleiden' Rijssen
Op 10 september is de landelijke campagne 'Laat je niet afleiden' van start gegaan. Ook Politie Twente controleert hierop.

Dinsdag 21 september heeft tussen 17.00 en 20.00 uur een verkeerscontrole plaatsgevonden op de Enterstraat in Rijssen. In totaal zijn 28 processen-verbaal uitgeschreven, voor: . Niet dragen van de autogordel, 19x . Vasthouden mobiele telefoon, 7x . Gebruik mistlampen, 1x
. Ongeldige kentekenplaat, 1x

Laat je niet afleiden
In het drukke verkeer moet je je als automobilist kunnen concentreren op de weg. Uit onderzoek blijkt dat het lastig is achter het stuur twee dingen tegelijk te doen. Vooral gebruik van elektronische apparatuur zoals autoradio, mobiele telefoon en navigatieapparatuur, leidt de aandacht af. Je bent niet 100% met je hoofd bij het verkeer. Je reageert trager, hebt minder controle over de auto, let minder op je snelheid en mist informatie. Dat kan gevaar opleveren voor jezelf en voor andere verkeersdeelnemers.

Neem je verantwoordelijkheid en ga bewust om met elektronische apparatuur. Dat is goed voor je eigen veiligheid en die van anderen. Kortom: laat je niet afleiden en hou je aandacht bij de weg. (2010085712)

De politie zoekt getuigen dodelijk ongeval Oldenzaal
De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijke ongeval dat dinsdag 21 september omstreeks 16.15 uur plaatsvond op de kruising Beatrixstraat / Prins Hendrikstraat in Oldenzaal. Hiermee hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over de exacte toedracht van het ongeval.

Getuigen kunnen zich melden bij Politie Twente, team Oldenzaal, door te bellen naar 0900-8844. (2010085619)

Noot: hieronder het persbericht van dinsdag 21 september jl.:

Ongeval met dodelijke afloop

Oldenzaal

Een 59-jarige fietsster uit Oldenzaal is dinsdag 21 september bij een aanrijding met een personenbus om het leven gekomen.

Dinsdag 21 september werd omstreeks 16.15 uur een ernstige aanrijding gemeld op de kruising Beatrixstraat / Prins Hendrikstraat in Oldenzaal. Bleek een aanrijding te zijn geweest tussen een fietsster en een personenbus. Bij aankomst van de ambulance bleek de fietsster, een 59-jarige vrouw uit Oldenzaal, al te zijn overleden.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Hieruit is komen vast te staan dat de bus over de Beatrixstraat reed, komende vanuit het centrum. De bus sloeg rechtsaf de Prins Hendrikstraat in en kwam in aanrijding met de 59-jarige fietsster die over de Prins Hendrikstraat fietste. De buschauffeur heeft vermoedelijke de vrouw over het hoofd gezien.

---- --