Persbericht

Adobe presenteert Photoshop Elements 9 en Premiere Elements 9 Nieuwe release biedt complete foto- en videobewerkingsoplossing voor Windows- en Mac-gebruikers

Amsterdam, 22 september 2010 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft Adobe® Photoshop® Elements 9 en Adobe Premiere® Elements 9 voor Windows® en Mac gepresenteerd. De producten zijn afzonderlijk en als bundel verkrijgbaar. De nieuwste versies van de consumentensoftware bieden de meest complete, krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing voor foto- en videobewerking. Premiere Elements is voor de eerste keer ook beschikbaar voor het Mac-platform.

"Voor het eerst zijn zowel Windows- als Mac-gebruikers in staat om meer met hun foto's en video's te doen met Photoshop Elements 9 en Premiere Elements 9", zegt Kevin Conner, vice president product management voor Digital Imaging bij Adobe. "Met toonaangevende producten als Photoshop en Premiere Pro in het portfolio zijn Photoshop Elements en Premiere Elements uitstekend gepositioneerd om de technologie te gebruiken die professionals ook gebruiken. Ons doel is om onze klanten intelligente en toegankelijke features te bieden die hen in staat stellen om op eenvoudige wijze waardevolle herinneringen te delen met familie en vrienden."

Adobe Photoshop Elements 9
Photoshop Elements 9 maakt gebruik van een krachtige technologie die het voor iedereen mogelijk maakt om de meest complexe resultaten te behalen. De software bevat een aantal intelligente tools die zijn overgenomen uit de Content Aware Fill-optie in Photoshop CS5. Zo is het mogelijk om foto's met één beweging te verbeteren of te herstellen via de Spot Healing Brush. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ongewenste toeristen van een vakantiefoto worden afgehaald. De content intelligence in de Spot Healing Brush analyseert wat in de afbeelding aanwezig is en vult de achtergrond op magische wijze op. Dezelfde content intelligence kan ook panorama's creëren van meerdere foto's door de pixels te vermenigvuldigen en zo de ontbrekende pixels aan te vullen, zonder gedeelten blanco te laten.

Een andere nieuwe functie in Photoshop Elements 9 is de Photomerge Style Match. Deze functie analyseert de karakteristieken van elke foto, zoals het contrast en de kleurverhouding. Deze analyse kan vervolgens worden toegepast op andere foto's om de specifieke fotostijl te dupliceren. Ook zijn diverse nieuwe 'Guided Edit'-opties toegevoegd die de gebruiker stap voor stap helpt bij het creëren van geweldige bewerkingseffecten zoals 'Out of Bounds'. Hiermee kan een bepaald element binnen een foto naar voren worden gehaald in 3D. Daarnaast is het mogelijk om pop art-effecten toe te voegen en eenvoudig te retoucheren met de 'perfect portraits'-functie. Meer informatie over Photoshop Elements 9 is terug te lezen in het volledige persbericht .

Adobe Premiere Elements 9
Voor het eerst sinds de release van Adobe Premiere Elements kunnen nu ook Mac-gebruikers de oplossing inzetten om onbewerkt videomateriaal moeiteloos om te zetten in professioneel ogende films. Het bevat handige tools, zoals het eenvoudig oplossen van audio-problemen, het automatisch trimmen van slechte opnames, het stabiliseren van trillend beeld en het corrigeren van slechte kleuren en belichting. Zodra gebruikers het opgenomen materiaal selecteren dat zij willen gebruiken, kan een film direct automatisch gemaakt worden. Met een paar eenvoudige muisklikken kunnen gebruikers de film uitbreiden met professionele effecten. Een voorbeeld hiervan is het cartoon-effect. Deze functie verandert elke video in een geanimeerde film. De geoptimaliseerde werking maakt het bewerken en bekijken van video erg soepel, zelfs in HD. Meer informatie over Premiere Elements 9 is terug te lezen in het volledige persbericht .

Verbeterde organisatie en deelmogelijkheden
Met de Organizer binnen Photoshop en Premiere Elements 9 is het zeer eenvoudig geworden om materiaal van de populaire Flip camera's en DSLR-camera's te uploaden en importeren. Daarnaast kunnen foto's en video's vanuit één locatie worden gelabeld en bekeken. De Auto-Analyzer ondersteunt gebruikers bij het labelen van de beste foto's en video's en identificeert gezichten in foto's. Gebruikers kunnen foto's direct posten op Facebook en media combineren binnen dynamische en interactieve online albums. Daarnaast is het mogelijk om online foto's en video's met een DVD-achtige kijkervaring te delen met vrienden en familie. De foto's kunnen tevens automatisch in een template gegoten worden die naar eigen smaak gecreëerd kan worden. Deze creaties kunnen direct worden geprint.

Prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Elements 9 en Adobe Premiere Elements 9 voor Windows en Mac zijn beschikbaar op www.adobe.nl en via Adobe geautoriseerde resellers. De Photoshop Elements 9 & Premiere Elements 9 bundel zal beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 149 euro inclusief BTW. Beide producten zijn ook apart verkrijgbaar voor 99 euro inclusief BTW.

Meer informatie over andere taalversies, prijzen, upgrades en ondersteuning is te vinden op http://www.adobe.com/nl/products/psprelements/ . Gratis trainingsvideo's over Photoshop Elements en Premiere Elements zijn te vinden via Adobe TV: http://www.tv.adobe.com (Engelstalig).

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com.

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://press.adobe.com/cgi-bin/pr.cgi?show=content;rel_id=841

Voor verdere informatie kunt u kijken op: bit.ly/alItRz

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Kijk ook op de Adobe-Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsnl

###