Persbericht

UNIT4 breidt activiteiten uit in Zuidoost-Azië
~ Groei en uitbreiding in Aziatische markt voor bedrijfssoftwareleverancier ~

Sliedrecht, 22 september 2010 - UNIT4 maakt een grote groei door in Zuidoost-Azië. De Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier zag in de eerste helft van 2010 de licentie- en service-inkomsten in Zuidoost-Azië met 36 procent groeien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

UNIT4 Asia verkocht tot voor kort alleen de financiële managementoplossingen van CODA. Onlangs is ook Agresso ERP door UNIT4 Asia op de lokale markt gebracht. Bij deze introductie is meteen een handtekening gezet onder het contract voor de eerste Agresso Business World klant: scheepvaart specialist Pacific Carriers Limited. De scheepvaart, logistiek en financial services zijn al langere tijd belangrijke sectoren voor UNIT4 Asia, omdat het sectoren zijn waarin bedrijven vaak te maken hebben met organisatorische en wettelijke veranderingen. Andere nieuwe klanten voor UNIT4 Asia zijn onder andere JB Ugland Shipping Singapore Pte ltd, Toyota Capital Malaysia Sdn Bhd, Goodwood Park Hotel en Labuan Reinsurance (L) LTD.

"Azië is een belangrijke markt voor UNIT4 en we hebben ambitieuze plannen voor die regio," aldus Weng Foo Chua, general manager, UNIT4 Asia. "Singapore en Maleisië zijn op dit moment onze belangrijkste markten en met name in Singapore hebben we een record groei gerealiseerd. Bedrijven verwachten steeds meer van hun IT-investeringen en stappen niet meer automatisch naar de grote softwareleveranciers in Azië voor hun ERP-wensen. Met de gespecialiseerde software van CODA en de flexibiliteit van Agresso Business World ERP, hebben wij alles in huis om bedrijven op de lange termijn bij te kunnen staan in hun veranderende zakelijke eisen en wensen."

UNIT4 verwacht ook in het komende halfjaar nog grote vooruitgang te boeken in Zuidoost-Azië. Met name in Indonesië verwacht de bedrijfssoftware leverancier grote stappen te kunnen.

"Azië zal een strategische rol spelen bij de internationale ontwikkelingen van UNIT4," aldus Chris Ouwinga, President en CEO van UNIT4. "De markten in Singapore en Maleisië herstellen zich sneller dan de andere landen in Zuidoost-Azië en we zien dan ook mogelijkheden om onze activiteiten in de regio uit te breiden en ons aanbod daar te optimaliseren. Veel organisaties kiezen ervoor om te investeren in nieuwe bedrijfssoftware waarmee effectief geanticipeerd kan worden op de moeilijke en veranderende marktcondities."