Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 22 september 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 22 september t/m zondag 3 oktober 2010

Donderdag 23 september
13.30 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens het GGD-symposium 'Brug voor de toekomst' om 14.30 uur over de noodzaak van wijkgezondheid.
Locatie: Conferentiehotel ISVW, Dodeweg 8 te Leusden.

14.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan een Rondetafelgesprek met als thema: Regionale Samenwerking, georganiseerd door de Alliantie Eemvallei en de Alliantie Gooi- en Vechtstreek. Locatie: Molenweg 32 te Soest.

16.30 uur
Burgemeester Bolsius heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Raadzaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de bijeenkomst van de RNR Group over de ontwikkeling van de Wagenwerkplaats. Locatie: Landgoed 't Stort, Amersfoortseweg 9 te Maarn.

20.00 uur
Wethouders Barendregt en Buijtelaar bezoeken de opening van het Nederlands Film Festival op locatie. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Vrijdag 24 september
15.00 uur
Burgemeester Bolsius en wijkwethouder Van 't Erve bezoeken Hoogland. Zij zullen op uitnodiging van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland door het dorp fietsen. Startlocatie: De Faam, Hamseweg 5 te Hoogland.

19.00 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan de maaltijd Sofie aan de Wallen. Locatie: Plantsoen-Noord en Bloemendalsestraat, Amersfoort.

Zaterdag 25 september
08.00 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Barendregt nemen deel aan het Senna-project van de kunstenaars Inge en Martin Riebeek. Zij maken een film van een optocht, de reis door Vathorst, waar 130 inwoners aan deelnemen. Locatie: vertrek vanaf het Icoon, Leeghwater 1-3 te Amersfoort.

9.30 uur
Wethouder Boeve verwelkomt alle deelnemers aan de help-mee-dag van Stichting Ravelijn. Wethouder Stoelinga neemt deel aan deze actieve kennismaking. Stichting Ravelijn is het Amersfoortse adres voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Ravelijn bemiddelt mensen naar vrijwilligerswerk, ondersteunt kwetsbare mensen door vrijwilligers in te zetten en helpt mantelzorgers de zorg vol te houden. Wethouder Stoelinga zal met vrijwilligers en hulpvragers praten. Locatie: de Rietzangerstraat 12, AV Werktpunt te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Barendregt onthult bord samenwerkende organisaties: Wagenspeeltuin, verkeerstuin en Circus Amersfoort. Locatie: Wagenwerkplaats te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Van 't Erve opent het wijkfeest Parkweelde in Kruiskamp. Locatie: het park aan de Van Randwijcklaan te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Stoelinga bezoekt de Rommelroute in het Soesterkwartier, trekt de loten en reikt de hoofdprijs aan de winnaar uit. Locatie: Buurtcentrum De Sleutel, Noorderwierweg 252-1 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Stoelinga bezoekt de Burendag 'Kom in beweging en ontmoet uw buren'. Dit is een gezamenlijk initiatief tussen bewoners, beweging 3.0 Stuurgroep Welzijn Amersfoort en de Eemgaarde. Locatie: Terrein Eemgaarde, Dorresteinseweg 49 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de roeiwedstrijden Hemus. Locatie: Hemus aan de Eem te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van 't Erve introduceert het online spel voor biodiversiteit Bio battle, door jongeren uit te nodigen het spel te spelen. Locatie: St. Jorisplein te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de Stoelceremonie aan de Veerensmederij. Locatie: Veerensmederij te Amersfoort.

Zondag 26 september
10.30 uur
De burgemeester bezoekt de viering van de fusie van de parochies Sint Ansfridus, Sint Franciscus Xaverius, Heilige Geest, Sint Henricus, Sint Joseph, Heilig Kruis en Sint Martinus tot de R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Locatie: de Heilig Kruiskerk, Liendertseweg 48 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Barendregt en wethouder Van 't Erve zijn aanwezig bij de Groene Dag op Landgoed Schothorst. Wethouder Barendregt neemt deel aan een debat.
Wethouder Van 't Erve speelt opnieuw het online spel voor biodiversiteit Bio battle Locatie: Landgoed Schothorst aan de Schothorsterlaan te Amersfoort.

Maandag 27 september
09.00 uur
Wethouder Buijtelaar verricht de opening van het 100ste project 'Jongleren in het Verkeer'. Locatie: Kindercentrum Kattenbroek, Donjon 2 te Amersfoort.

Woensdag 29 september
14.30 uur
Wethouder Barendregt ontvangt uit handen van gedeputeerde Raven het boek 'Wegh der Weegen" Locatie: Oranjerie Landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59, de Bilt.

Donderdag 30 september
14.15 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de conferentie Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en gaat in gesprek met drie vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties die zich in Amersfoort inzetten voor de Wmo. Locatie: stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.45 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de officiële afsluiting van het project EVZ-Valleikanaal fase 2 en de onthulling van een picknickbank met illustratief tafelblad. Locatie: De Bergkerk, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent samen met Joost Ravoo, Regiodirecteur Randstad Noord, het NS Try Out Festival. Gedurende drie dagen worden er in en om het station Amersfoort diverse voorstellingen en optredens gehouden. Wethouder Barendregt is hierbij aanwezig. Locatie: het Masterclass paviljoen aan de zuidzijde van het station te Amersfoort.

Vrijdag 1 oktober
13.00 uur
Wethouder Boeve neemt tijdens de conferentie 'Wijs werken met de Wmo' het boek "Schakels in de Buurt" in ontvangst. Locatie: Hogeschool van Utrecht, faculteit Maatschappij & Recht, Heidelberglaan 7 te Utrecht.

14.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij het afscheid van de directeur Stadherstel de heer F. de Backer, met het thema "de passies van Fons de Backer". Locatie: Stad van Cahen, Muurhuizen 104, Amersfoort

16.15 uur
Wethouder Boeve spreekt en verricht de opening van het Vadercentrum Amersfoort. Locatie: Vadercentrum, Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Barendregt opent bijeenkomst en verricht de lancering van de website Cultuurbewust.nl Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort.

Zaterdag 2 oktober

11.00 uur
Wethouder Stoelinga is aanwezig bij de wijkinformatiemarkt in de Nieuwe Kerk aan de Daltonstraat. Locatie: Daltonstraat, Amersfoort

15.50 uur
Burgemeester Bolsius ontvangt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin, de heer Robbertsen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima opent het eerste jeugdoperahuis van Europa, de Veerensmederij in Amersfoort. Wethouder Barendregt spreekt namens de gemeente. Na de opening wordt de kindervoorstelling 'De Keizer is Knetter' vertoond. Wethouder Buijtelaar woont de opening en de voorstelling bij. Locatie: Holland Opera, De Veerensmederij, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,