Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SoftBrands neemt Hotel Property Management Systeem over van Amadeus

Barneveld, 22 september, 2010 - SoftBrands, onderdeel van Infor, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware, kondigt vandaag de overname aan van de Property Management Systemen (PMS), onderdeel van de Amadeus IT Group SA. Door deze overname van de toonaangevende Europese PMS aanbieder is SoftBrands nu de tweede grootste leverancier van hospitality software wereldwijd, met een geïnstalleerde oplossing in meer dan 9700 locaties. SoftBrands ondersteunt en onderhoudt alle bestaande Amadeus PMS applicaties en biedt klanten daardoor de keuze om te blijven profiteren van bestaande investeringen. Daarnaast hebben klanten toegang gekregen tot een scala van complementaire toepassingen met de nieuwste technologieën.

Overzicht

* SoftBrands, onderdeel van Infor, verwerft het hotel PMS onderdeel van Amadeus, gevestigd in Parijs, met meer dan 4200 cliënten in Europa en opkomende markten.
* De sterke marktpositie van de Amadeus PMS divisie in Europa en Azië biedt aanvullende geografische dekking voor SoftBrands in Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific.
* De wereldwijde dekking zorgt ervoor dat SoftBrands klanten, vooral internationale ketens en locale onafhankelijke hotelgroepen, beter van dienst kan zijn,.
* SoftBrands blijft de producten en diensten van Amadeus PMS onderhouden. Er komt een duidelijk groeipad voor klanten die geïnteresseerd zijn in de nieuwste technologieën en complementaire producten.
* SoftBrands biedt SoftBrands HMS, gebaseerd op Infor ION, en maakt gebruik van een bestanddeelarchitectuur om functionaliteiten te combineren, zoals het beheren van gasten, kamers, prijzen en reserveringen. Hiermee wordt een single guest-centric database voor een volledige wereldwijde onderneming gecreëerd.
* SoftBrands biedt klanten multiple deployment opties voor SoftBrands HMS, waarmee klanten kunnen profiteren van de nieuwste technologieën op locatie of in cloud.
* Bruno des Fontaines, general manager van de Amadeus Hotel PMS divisie, treedt toe tot het senior management van SoftBrands, verantwoordelijk voor regionale verkoop.
* SoftBrands blijft opereren onder leiding van Tracy Flynn, als general manager.
* Het Amadeus PMS merk gaat binnen korte termijn op in het merk SoftBrands.

Verbeterde klantenondersteuning
'De sterke marktpositie van de Amadeus Property Management Systems in EMEA vergroot ons vermogen om klanten wereldwijd te ondersteunen. De aanvulling complementeert ons aanbod waarmee we de wereldwijde hospitality markt met onze portfolio van oplossingen kunnen ontsluiten', aldus Tracy Flynn, general manager hospitality. 'HMS, de meest recente toevoeging aan onze portfolio, wordt geleverd als on-site licentie of in een cloud oplossing. Een strategie die positieve feedback van analisten, opinieleiders en klanten genereert. Door deze overname kunnen we versnelt onze oplossing wereldwijd aanbieden.'

Aanvullende informatie

* Infor hospitality website - http://www.infor.com/solutions/hospitality/
* SoftBrands HMS website - http://www.infor.com/hospitality/HMS

Infor biedt ruim 70.000 klanten een betere, meer op samenwerking gerichte relatie met hun leverancier van business software. De software van Infor kan eenvoudig worden verkregen, is makkelijk te implementeren en het beheer is ongecompliceerd. Het is gemaakt voor evolutie, niet voor revolutie. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/ # # #