NOC*NSF


Arnhem, 22 september 2010

NOC*NSF in afwachting van nieuw kabinet

Het sportdeel van de VWS-begroting voor 2011 is in de ogen van NOC*NSF een goede voortzetting van het huidige beleid. Volgens NOC*NSF is het nu wel van groot belang dat er snel een nieuw kabinet komt. In de sport draait alles gewoon door en de Olympische Spelen van London 2012 komen al flink dichterbij. NOC*NSF praat graag met een nieuw kabinet over de toekomst van de sport in Nederland.

In de begroting 2011 van VWS wordt de maatschappelijke waarde van zowel top- als breedtesport opnieuw en terecht onderschreven. En het demissionaire kabinet blijft vast houden aan de ambities van het Olympisch Plan 2028. Nieuw is dat de gezondheidsambitie van het Olympisch Plan in de beleidsagenda van VWS een plek heeft gekregen in het onderdeel 'Preventie'. NOC*NSF is dan ook erg benieuwd naar de nadere invulling daarvan zoals die voor later dit jaar is aangekondigd.

Algemeen directeur Gerard Dielessen: "Graag praten we wel zo snel mogelijk met een nieuw kabinet over het sportbeleid van de toekomst. Het is zo 2016 en dan willen we met de sport op Olympisch Niveau zijn. Dat geldt wat ons betreft zowel voor de breedte- als voor de topsport."

NOC*NSF zal kritisch volgen of de bezuinigingen van een nieuw kabinet de ontwikkeling van de sport in Nederland niet in de weg zullen staan. De sport heeft in Nederland een grote verbindende kracht die bijvoorbeeld sterk onder druk kan komen te staan als er geen publieke omroep meer zal zijn die daar in de volle breedte verslag van kan doen.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem




NOC*NSF