Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nick & Simon trappen af voor de Johan Cruyff Foundation 10de Open Dag in teken van initiatief

Amsterdam, 22 september 2010 - Tijdens de tiende Open Dag van de Johan Cruyff Foundation, woensdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam, kregen 2.000 kinderen met en zonder beperking de gelegenheid samen te spelen en sporten tijdens verschillende demonstraties en clinics. Deze speciale sportdag stond volledig in het teken van initiatief, één van de veertien regels van Johan Cruijff die gelden op de Cruyff Courts.

Johan Cruijff benadrukte het belang van sport voor opgroeiende kinderen:deze dag is een groot feest, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor alle sponsors, ambassadeurs, vrijwilligers en uiteraard mezelf.

De tiende Open Dag van de Johan Cruyff Foundation werd geopend door een optreden van Nick en Simon. Dit alles gebeurde onder het centrale thema initiatief. Onder het motto 'Durf iets nieuws te doen' werden de 1.500 aanwezige kinderen uitgedaagd met sporten als judo, rolstoelhockey, voetbal, schaatsen of boksen. Ze konden het opnemen tegen idolen als Esther Vergeer, William Spaaij, Bibian Mentel en Robin Ammerlaan. Sport, bewustwording, integratie, maar bovenal plezier stonden hierbij centraal.

Aangepaste fietsen , samenwerking met Netwerk VSP & ' het Hardste schot. ' Tijdens de Open Dag overhandigden Johan Cruijff en Michael Boogerd 40 aangepaste Gazelle fietsen aan de KNWU ten behoeve van het onlangs gestarte project 'Grenzeloos fietsen'.

Ook werd een samenwerking met Netwerk VSP, bezorger van post en reclamedrukwerk in heel Nederland, aangekondigd. In het kader van het programma 'Meedoen, Leren, Winnen' organiseren de Johan Cruyff Foundation en Netwerk VSP binnenkort nieuwe lokale projecten. Dit project betrekt jongeren bij de Cruyff Courts en geeft hen de kans hun verantwoordelijkheid te tonen. Peter van Gameren, algemeen directeur Netwerk VSP: 'De samenwerking met de Johan Cruyff Foundation sluit goed aan bij onze organisatie. Wij richten ons in belangrijke mate op dezelfde doelgroep en kunnen elkaar hierin beduidend versterken. We hopen met dit project jongeren te stimuleren een bijdrage te leveren aan hun eigen buurt en tegelijkertijd te investeren in hun eigen toekomst door te leren organiseren en omgaan met geld en verantwoordelijkheden'.

Trouwe partner De Hypotheker lanceerde op de Open Dag de online game 'het Hardste Schot', ter gelegenheid van haar 25 jarig jubileum. Via www.hypotheker.nl/hardsteschot kan iedereen zelf online proberen het hardste doelpunt te scoren. Per unieke deelnemer doneert De Hypotheker 1 euro aan de Johan Cruyff Foundation, met als streefbedrag¤ 255.000,-; een cijfermatige knipoog naar het 25-jarig bestaan.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org

Noot voor de redactie (