Vereniging Bedrijfsleven Curaçao


Ideologie Pueblo Soberano tendeert naar racisme

Wednesday, 22 September 2010 14:08

Met verbijstering en zeer grote bezorgdheid heeft de VBC kennis genomen van de gedachtegoed van de politieke partij Pueblo Soberano (PS) met betrekking tot de onderwerpen het beoordelen van mensen op hun geschiktheid en de dominante cultuur van Curaçao.

Volgens de representanten van de PS die hierbij volledig ondersteund wordt door hun leider, moet Curaçao bestuurd worden door "echte Yu di Korsou " en dient de "afro-Curaçaose cultuur " de heersende te zijn.

Mensen worden door PS niet beoordeeld op basis van hun functioneren en bijdragen die zij leveren aan Curaçao maar op het feit of zij hier geboren zijn. Hoewel op Curaçao tientallen nationaliteiten dagelijks hun best doen om het eiland vooruit te helpen kan er volgens PS geen sprake zijn van multiculturaliteit.

Het is duidelijk dat de PS ideologie gebaseerd is op onverdraagzaamheid, intolerantie, respectloosheid, wegzetten en uitsluiten van groepen mensen, ophitsen, kortom sterk tendeert naar discriminatie en zelfs racisme.

De VBC betreurt en veroordeelt het dat een politieke partij die nota bene regeer verantwoordelijk draagt, zich van dit soort denkbeelden bedient. Voor het investering- en leefklimaat is dit een funeste ontwikkeling welke ernstige negatieve gevolgen zal hebben voor onder meer de werkgelegenheid, investeringen, inkomen, kortom het totale sociaal- economisch gebeuren. Net als andere landen is Curaçao groot geworden dankzij haar open, tolerante, multiculturele, multireligieuze en multi etnische opstelling en samenleving. Waar decennia aan gewerkt is om het huidige welvaart niveau te bereiken dreigt nu door PS in rap tempo afgebroken te gaan worden.

Het is onbegrijpelijk dat de politieke partijen MFK en de MAN, publiekelijk nog niets van zich hebben laten horen over de uitspraken en praktijken van hun politieke partner. Betekent dit dat de MFK en de MAN de verderfelijke ideeën en handelswijze van PS ondersteunen?

Het is geen goede zaak dat personen en entiteiten in het algemeen en politieke partijen in het bijzonder, haat, opruiing en polarisatie zaaien. Dergelijk zaaigoed levert namelijk chaos en ellende als oogst op. Curaçao zit niet hierop te wachten.

Curaçao, 22 september 2010
Bestuur VBC