Bijna 5 miljoen euro Lotto-geld voor Nederlands amateurvoetbal

22/09/2010 20:55

De Lotto

Rijswijk 22 september 2010 - Dit jaar ontvangt de Nederlandse sport een recordbedrag van zo'n 51,6 miljoen euro uit de Lotto-bijdrage van 2009. Het geld wordt verdeeld over ruim 70 sportbonden. Vandaag overhandigde Pieter van den Hoogenband, hoofdambassadeur van De Lotto samen met algemeen directeur van De Lotto Harrie Linders, symbolisch een cheque ter waarde van 4.602.090 euro aan Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), voorafgaand aan de KNVB beker-wedstrijd Haaglandia - FC Groningen.

De afdracht van De Lotto gaat via NOC-NSF naar de sportbonden. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar onder andere de plannen met betrekking tot 'Leven Lang Sporten' en de ontwikkeling van de eigen sport. Met de donatie van De Lotto wordt het voor topsporters mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook de amateur- en breedtesport doet er zijn voordeel mee.

Ruud Bruijnis van de KNVB zegt: 'Bijna 1,2 miljoen leden en miljoenen meer als supporter, genieten wekelijks van amateurvoetbal. Met de bijdrage van De Lotto kan de KNVB zijn maatschappelijke rol uitbouwen, het voetbal verder ontwikkelen en spelers de kans bieden langer actief te zijn op het voetbalveld.'

Harrie Linders van De Lotto sprak van een recordjaar voor De Lotto. 'Ons hele rendement komt ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid. We doneren dit jaar circa 20 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van cultuur, welzijn en volksgezondheid en daarnaast is bijna 52 miljoen euro van het rendement van De Lotto bestemd voor de sport,' aldus Linders.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.