Gemeente Overbetuwe

voor groene stroom

Overbetuwe onderzoekt mogelijkheden voor groene stroom

21 september 2010


Gemeente Overbetuwe wil samen met andere gemeenten binnen de Stadsregio onderzoeken of het op termijn mogelijk is groene stroom te maken. Door gezamenlijk een groter volume aan te bieden van biomassastromen bestaat er wellicht de mogelijkheid om het te verwerken in een energiecentrale die er groene stroom van maakt.

Nu nog wordt het groenafval van de gemeente bij een bedrijf gecomposteerd. Het gemeentelijk groenafval bestaat uit takken en bladafval dat de gemeente zelf inzamelt en het tuinafval dat particulieren bij de milieustraten van de gemeente aanbieden.

Vanuit de Milieusamenwerking en Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN), Mileusamenwerking Regio Arnhem (MRA) en de Stadsregio is een werkgroep samengesteld om de mogelijkheden te onderzoeken. Gemeente Overbetuwe heeft aangegeven hierin te willen samenwerken. De werkgroep bestaat uit afval-, klimaat-, en inkoopdeskundigen van de deelnemende gemeenten.

Deze groep gaat de totale hoeveelheid groenafval in de deelnemende gemeenten inventariseren en kijken of er een gezamenlijke aanbesteding kan worden gedaan voor de verwerking hiervan. Het voorstel wordt medio 2011 verwacht.