Gemeente Enschede

Proefafsluiting viaduct Hengelosestraat

Medio oktober starten de werkzaamheden rond reconstructie van de Hengelosestraat op het traject gelegen tussen de Uranusstraat en de kruising Bosweg/Capitool. Ter voorbereiding op deze werkzaamheden is op dinsdag 21 t/m donderdag 23 september a.s. het viaduct ter hoogte van het UT terrein als proef afgesloten.

Het eerste onderdeel van de werkzaamheden is de verwijdering van het viaduct ter hoogte van de Universiteit Twente. Het verkeer van de Hengelosestraat zal via de parallelwegen langs de werkzaamheden worden geleid. Tijdens de proefafsluiting wordt gecontroleerd of de omleidingen de verkeersstroom ook daadwerkelijk kunnen verwerken. In afwachting van de resultaten van deze proefafsluiting en een aantal andere onderzoeken zal de exacte datum van de start van de werkzaamheden definitief worden vastgesteld. De planning gaat nu uit van midden oktober.

De werkzaamheden aan de Hengelosestraat maken onderdeel uit van een groter geheel: het `Masterplan Kennispark Twente Enschede'. De visie van het Masterplan Kennispark heeft onder andere geresulteerd in het besluit tot de reconstructie van de Hengelosestraat en het verwijderen van het viaduct.