Gemeente Nieuwegein

maandag, 13 september 2010

Nieuwegein EURnergiek is er voor particuliere woningeigenaars die geïnteresseerd zijn in meer wooncomfort met minder lasten. Zij krijgen binnen het project bovendien gratis advies en uitvoeringsbegeleiding.

Projectlogo Nieuwegein EURnergiek Donderdag 23 september is er een informatieavond over dit project. Aan de hand van een aantal onderzochte voorbeeldwoningen krijgen bezoekers inzicht in de mogelijkheden voor verlaging van hun woonlasten. Wethouder Reusch zal die avond het project Nieuwegein EURnergiek officieel starten door het uitreiken van de energiebespaarpakketten aan de eerste 25 deelnemers.

Datum: donderdag 23 september
Aanvang: om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
Locatie: Clubgebouw Mixed Hockeyclub Nieuwegein (Sportpark Rijnhuizen, Newtonbaan 10)

Nieuwegein EURnergiek is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en de adviesbureaus De Groene Werf en Move2Green en wordt financieel ondersteund door de provincie Utrecht. In dit project worden woningeigenaars zoveel mogelijk gratis ondersteund bij het kiezen en uitvoeren van comfortverbeterende en energiebesparende maatregelen aan hun woning: met advies, bij het aanvragen van subsidies, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij het realiseren van hun verbeterde woning. Uiteraard maken deelnemers zelf de keuzes. Het project is ook bedoeld voor Verenigingen van Eigenaars (VVE's).

In reactie op de vooraankondiging van het project, die ruim 1.500 particuliere woningeigenaars in Jutphaas-Wijkersloot eind juni ontvingen, meldden zich al vele tientallen belangstellenden voor een gratis advies.

Voordelen van deelname - Een aantal cijfers:


* De energielasten van woningen zijn de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld en deze stijging zet zich naar verwachting door. Het belang van energiebesparing wordt dan ook steeds duidelijker.
* In veel woningen is een besparing van minimaal 30% op de energiekosten mogelijk. Alleen al door isolatie van dak, gevel en vloer is er jaarlijks vaak al EUR 600 of meer te besparen op de energierekening.

* Dakisolatie bespaart per maand EUR50.

* Vloerisolatie bespaart maandelijks EUR25 à EUR30.
* Spouwisolatie levert maandelijks bij een tussenwoning EUR25 à EUR30 besparing op en bij een hoekwoning maar liefst EUR50 à EUR60.

Vooral dit najaar kan er bovendien geprofiteerd worden van maximaal financieel voordeel: voor advisering en uitvoering gelden diverse aantrekkelijke te combineren subsidieregelingen en woningeigenaars kunnen tot juli 2011 gebruikmaken de btw-verlaging op verbouwingen naar 6%.
Daarnaast heeft de gemeente een aantrekkelijke subsidieregeling voor groendaken (meer informatie op www.nieuwegein.nl/groendak).

Meer informatie of aanmelden?

Meer informatie is te vinden op www.nieuwegein.nl/nieuwegeinenergiek. Of neem contact op met Dick de Jong van Bouwadviesbureau de Groene Werf (info@dgw.eu of (030) 601 97 79) of met Geurt Schepers van de afdeling Duurzame Ontwikkeling van de gemeente (g.schepers@nieuwegein.nl of (030) 607 13 45). Bij hen kunt u zich ook aanmelden voor deelname.

In het project Nieuwegein EURnergiek kunnen particuliere woningeigenaars hun woning verbeteren tot een comfortabeler energiezuiniger woning met toekomstwaarde. Zo dragen ook zij bij aan het klimaatbeleid van de gemeente Nieuwegein.