Gemeente Hulst

Regendansen in Hulst

Regendansen in Hulst

Educatieve voorstellingen in het kader van Hulst Millenniumgemeente voor basisschoolleerlingen.

Millenniumgemeente logo Op 23, 24 en 30 september 2010 krijgen de leerlingen van de basisscholen (groepen 7 en 8) in de gemeente Hulst de educatieve voorstelling De Regendanser voorgeschoteld. Deze voorstelling wordt aangeboden in het kader van Hulst Millenniumgemeente.

De Regendanser wordt uitgevoerd door de Keniaanse verteller Sami Gathii en danser John Kayongo. De theaterversie van dit traditionele kinderverhaal heeft als doel de aandacht van kinderen te vestigen op de kinderrechten en waterproblematiek in Afrika. Tijdens de voorstelling krijgen de kinderen vragen. Ook kan het jonge publiek meedoen aan de Afrikaanse regendans. Daarmee heeft de voorstelling een sterk interactief karakter. Het is puur Afrikaans verteltheater in de typisch Afrikaanse stijl: spetterende dans, zang en wervelend tromgeroffel.

De voorstellingen (totaal 7) vinden plaats op donderdag 23, vrijdag 24 september in Den Dullaert te Hulst en op donderdag 30 september 2010 in de Hontenissehal in Kloosterzande.

Wethouder Adri Totté en de voorzitter van de Millenniumwerkgroep Hulst, Frank Smits, doen op donderdag 23 september 2010 gezamenlijk de aftrap voor de eerste "Regendans".

De gemeente Hulst is sinds 2009 officieel Millenniumgemeente en geeft hiermee aan de door de Verenigde Naties afgesproken millenniumdoelen te ondersteunen. Zij concentreert zich op de volgende 3 doelen:


- Alle jongens en meisjes gaan naar school (doelstelling 2).


- Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu (doelstelling 7).


- Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp (doelstelling 8).

De gemeente richt zich vooral op de scholen en onderwijsinstellingen, omdat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met thema's als wereldburgerschap, internationale samenwerking, duurzaam leefmilieu, eerlijke handel, etc.

De voorstelling De Regendansen is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van NCDO.

NCDO