Gemeente Roermond

Expositie 'Frequentie' van start

Op donderdag 23 september om 15.00 uur opent locatiedirecteur Rob Menting de expositie Frequentie op Lyceum Schöndeln. Het Stedelijk Museum Roermond leent werken uit haar collectie aan de school om de leerlingen van dichtbij te laten kennismaken met kunst. De expositie is voor iedereen te bezichtigen tot 20 februari 2011.

S.o.S./ Stedelijk op Schöndeln Sinds 1 november 2009 is het Stedelijk Museum Roermond gesloten door een grootschalige verbouwing. Lyceum Schöndeln is om dit hiaat te vullen op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om beeldend werk te zien en vond in het museum een enthousiaste partner. Dit resulteerde in het project S.o.S. : Stedelijk op Schöndeln. Lyceum Schöndeln exposeert werken uit de collectie van het Stedelijk Museum Roermond. Het afgelopen schooljaar is elk semester een expositie georganiseerd. Deze bleken zo succesvol, dat de reeks doorgaat. Niet alleen de beeldende maar ook andere vakken maken volop gebruik van deze expositie in de lessen.

Frequentie
De titel van deze expositie is ook het jaarthema van de school. De geëxposeerde werken uit de collectie van het Stedelijk Museum Roermond tonen verschillende invalshoeken van het thema. Deze zullen bij iedere beschouwer bijzondere, eigen associaties oproepen. In de expositie is werk van Jeroen Henneman, Jan van Munster, Marinus Fuit, Henk Visch, Jonas van de Vosse, Laurens Bisscheroux, Henry Luyten, Aldo van den Nieuwelaar, Frans Peeters en Guus Voermans opgenomen.

23 september 2010 tot 20 februari 2011 Expositie Frequentie in het kader van S.o.S. Lyceum Schöndeln
Heinsbergerweg 184
6045 CK Roermond
Geopend:
tijdens schooldagen van 9.00 16.00 uur; graag even melden bij de receptie
www.museum.roermond.nl

Eerste publicatiedatum: 20-09-2010 Bijgewerkt: 20-09-2010