Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 22-09-2010

Oude moordzaak (2001) Kaatsheuvel in televisie programma

KAATSHEUVEL: Donderdagavond 23 september zendt RTL-4 het
televisieprogramma "Het Zesde Zintuig" uit. Het programma besteedt aandacht aan een oude moordzaak uit Kaatsheuvel. In de uitzending probeert men met behulp van paragnosten meer duidelijkheid krijgen over deze nog onopgeloste moordzaak.

De toen 22-jarige Kamiel Snaphaan werd maandagavond 29 oktober 2001 voor de deur van zijn ouderlijk huis aan de Monseigneur Volkerstraat geliquideerd. Kamiel zat in zijn auto te telefoneren, toen hij werd doodgeschoten. Pas enkele uren later werd hij door een voorbijganger gevonden. Destijds is alles uit de kast gehaald om de zaak op te lossen. Ondanks de inzet van een rechercheteam, Opsporing Verzocht en zelfs Peter R. de Vries is de zaak nog steeds niet opgelost.

De ouders van Kamiel Snaphaan benaderden onlangs het televisieprogramma "Het Zesde Zintuig" in een laatste strohalm om duidelijkheid te krijgen. Het programma wordt a.s. donderdagavond om 21.30 uur door RTL-4 uitgezonden.

Gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK: De politie behandelde woensdagmorgen 22 september 2010 een verkeersongeval op de Cartografenweg. Het ging om een botsing tussen een personenauto en een snorfietster.

Het ongeluk gebeurde rond 10.15 uur toen een 47-jarige vrouw uit Sprang-Capelle over het fietspad van de Cartografenweg reed. Ze werd op het fietspad geschept door een afslaande automobilist. De 40-jarige automobilist uit Zaandam wilde vanaf de Cartografenweg linksaf de Orteliuslaan inrijden. Hierbij zag hij de snorfietster over het hoofd. De 47-jarige vrouw is voor medische controle meegenomen naar het TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg. De politie heeft haar snorfiets bij haar woning afgezet. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boetes niet betaald

OOSTERHOUT: De politie controleerde in de nacht van dinsdag 21 september op 22 september 2010 een automobilist. Bij het natrekken van zijn personalia bleek dat hij nog gezocht werd door Justitie. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog 11 verkeersboetes niet had betaald. Het totale boetebedrag was opgelopen tot 1.117,02. Omdat de arrestant het bedrag niet kon niet betalen. Hij is
overgedragen aan het Openbaar Ministerie en kan nu 19 dagen worden vast gehouden om hem op die manier tot betaling te dwingen.

Madese zorgcentra doelwit inbreker

MADE: In de nacht van dinsdag 21 september op 22 september 2010 is er op drie plaatsen ingebroken in Made. Het ging om kantoren die deel uitmaken van zorgcentra in Made. Aan de hand van de werkwijze vermoedt de politie dat het om een en dezelfde dader gaat.

Om 07.00 uur werd ontdekt dat de deur van de directiekamer van De Wijngaerd aan de Cyclaamstraat was opengebroken. In de hal waren spullen klaar gezet om mee te nemen, wat uiteindelijk niet lukte. Via het bejaardentehuis kwam de inbreker in kinderdagverblijf Babbeloes terecht, waar hij een geldbedrag stal. Ook hier werd een toegangsdeur opengebroken. Verpleegkundigen zagen omstreeks 06.40 uur een verdacht persoon. Vermoedelijk is hij op een fiets vertrokken.

Ook in kantoortje in het bejaardencomplex Kloosterhof aan het
Kloosterhof was een dief binnengedrongen door de een deur te forceren. Het kantoortje werd helemaal doorzocht maar er werd niets gestolen. De inbreker liet gereedschap achter op de plaats van de inbraak. De technische recherche onderzoekt beide locaties naar achtergebleven dadersporen.

Benadrukt wordt dat het in beide gevallen om administratieve
kantoorruimten ging en niet om woningen van bewoners van de zorgcentra. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-09-2010 15:16 | © Regio Midden en West Brabant |