Rijksoverheid


Van der Hoeven in gesprek met Merck over Organon

Nieuwsbericht | 23-09-2010

Minister Van der Hoeven heeft woensdag 22 september 2010 in de Verenigde Staten gesproken met de top van farmaciebedrijf Merck.

Van der Hoeven sprak bij Merck over de voorgenomen sluiting van de onderzoeksafdelingen van Organon in Oss. Volgens de minister bleek in het gesprek dat 'Merck bereid is om de reorganisatie bij Organon goed af te ronden.'

Wetenschapscampus

De minister hoorde van de top van het bedrijf dat Merck bereid is om mee te denken over een 'langetermijnoplossing'. Hierbij moet volgens Van der Hoeven worden gedacht aan ondersteuning bij een doorstart en een financiële bijdrage aan het starten van een wetenschapscampus.

Foto: Robert Goddyn - Medewerkers van Organon boden minister Van der Hoeven in juli 2010 een petitie aan om te protesteren tegen de reorganisatie.

Banen

De plannen betekenen niet dat alle banen in Oss behouden blijven, zegt de minister. Volgens Merck is een herstructurering van de Nederlandse activiteiten nog steeds nodig. Begin september werden de plannen van Merck om de onderzoeksafdeling te sluiten uitgesteld vanwege de felle protesten.