Politie Gelderland-Zuid

Fietsendieven betrapt dankzij getuige

Geldermalsen, 23-09-2010 o Dankzij een oplettende getuige heeft de politie, woensdagmiddag vier jongens bij het station van Geldermalsen kunnen aanhouden, toen zij bezig waren fietsen te stelen. De leeftijden van de verdachten varieert van 15 t/m 18 jaar en zijn afkomstig uit Culemborg en Buurmalsen.

De politie trof de vier na een melding van een getuige tussen de fietsen aan. Eén fiets was gestolen en met twee anderen waren zij nog bezig. De politie hield de jongens aan en bracht hen over naar het politiebureau. De fiets die al was opengebroken is door de politie meegenomen naar het bureau. Er werd ook nog een fiets aangetroffen die een week eerder in Culemborg was gestolen. De eigenaresse is hiervan inmiddels op de hoogte.

Blijf aangifte doen

De politie verzoekt burgers aangifte te doen wanneer zij tot de gedupeerden behoren. Ook de komende tijd blijft dat noodzakelijk. Er is al langere tijd sprake van een toename van fietsendiefstallen in de omgeving van het station. De politie is inmiddels gestart om extra tijd vrij te maken voor de aanpak hiervan. (14)

Laatst gewijzigd 23-09-2010 9:49 | © Regio Gelderland-Zuid |