Het recept voor behaaglijkheid? Hotelgasten hebben het herschreven 23/09/2010 10:01

PR Newswire

CLERVAUX, Luxembourg, September 23, 2010 /PRNewswire/ -- Stress, tijdsgebrek en de druk succesvol te moeten zijn, liggen aan de basis van de hoger eisen die hotelgasten vandaag de dag hebben. De behoefte aan een "andere omgeving" heeft plaats gemaakt voor de honger naar ontspanning van lichaam, geest en ziel. Een klein 3 sterren Boutique-Hotel in Noord-Luxemburg heeft deze verandering in behoefte als basisprincipe aangenomen.

Een gesprek met de hoteleigenaars Isabelle Winkin en Tim Eitjes.

Hoe definieert u het welzijn van uw gasten?

I.Winkin: Zich goed voelen is een individuele ervaring. De één vindt het in een bijzondere hotelkamer, de andere vindt het in een frisse wijn op een terrasje.

T.Eitjes: Welzijn betekent niet alleen zijn koffers neerzetten in een hotel, maar ook de dagelijkse last van de schouders voelen glijden. Gewoon eventjes loslaten, zich om niets zorgen maken, niet meer nadenken. Belangrijk is woordeloos te achterhalen hoe de gast zich voelt en wat tot zijn welzijn bijdraagt.

Hoe tracht u daar achter te komen?

T.Eitjes: Door actief te luisteren en natuurlijke
opmerkzaamheid. Het gaat erom dingen zien, alternatieven aan te bieden en stuk voor stuk te testen wat de gast tevreden stelt. Het is een continue bijleren en zich instellen op de behoeften van de mens.

Kan men dergelijke eisen nog vertalen?

I.Winkin: Wie in de hotelsector blijft stilstaan en zijn
aanbod "slechts" gaande houdt, zal snel merken dat dit niet langer werkt. Daarom snijden wij ons aanbod toe op individuele verlangens.

T.Eitjes: Zo heeft ons bijv. een liefdeskoppeltje ertoe
geïnspireerd het arrangement "Een droom voor verliefde" te creëren. Met privétoegang tot het wellness-bereik, een romantisch etentje en ontbijt in bed in onze zg. Harmonie-kamer met jacuzzi.

Deze filosofie komt voort uit het uitgebreide ayurvedische
wellness-aanbod?

I.Winkin: De Indische geneeskunde van Ayurveda vereist de
harmonische vereniging van lichaam en geest. De positieve feedback van onze gasten heeft ons ervan overtuigd ons aanbod aan individueel afgestemde ayurvedische behandelingen verder uit te breiden.

Hotel des Nations
Uw Boutique-Hotel in de Luxemburgse Ardennen
Kontact: Isabelle Winkin
+352-921018
29, rue de la Gare
L-9707 Clervaux
info@hoteldesnations.lu
http://www.hoteldesnations.lu

Hotel des Nations, Uw Boutique-Hotel in de Luxemburgse Ardennen Kontact: Isabelle Winkin, +352-921018, 29, rue de la Gare, L-9707 Clervaux, info@hoteldesnations.lu, http://www.hoteldesnations.lu






-