Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 23-09-2010

Sleutel kwijt

MAARSSEN Een man probeerde op woensdag 22 september met smoesjes aan een aanhouding te ontkomen.

Rond 13.40 uur zagen agenten een man met een fiets op zijn rug in Pauwenkamp lopen. De fiets zag er nieuw uit en stond op slot. Zij spraken de man, een 31-jarige man uit Maarssen, aan. Hij verklaarde zijn wat vreemde vervoerswijze door te zeggen dat het zijn fiets was, maar dat hij de sleutel was verloren. De agenten vertrouwden het niet en trokken het framenummer na. Daaruit bleek dat de fiets nog niet als gestolen te boek stond.

De agenten vertrouwden het nog steeds niet en belden aan de hand van de sticker op de fiets naar de fietsenhandelaar. Via hem kwamen zij aan het telefoonnummer van de eigenaar en kregen contact met de moeder van de 15-jarige eigenaar van de fiets. Zij verklaarde dat hij gewoon met de fiets naar school was.

De 31-jarige Maarssenaar werd geconfronteerd met deze informatie en verklaarde eerst dat hij wist dat de fiets gestolen was en dat hij hem net had gekocht. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Zij namen de fiets in beslag. In het bureau verklaarde de verdachte vervolgens dat hij de fiets net zelf had gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 15-jarige eigenaar deed aangifte van de diefstal en kreeg zijn eigendom terug.

Inbraak

ABCOUDE Twee mannen werden op woensdagavond 22 september bij een inbraak betrapt. Zij wisten te ontkomen.

Rond 21.15 uur hoorde een getuige op de Haagwinde gebons en vervolgens glasgerinkel. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat een man in de tuin van een woning bevond en kennelijk op de uitkijk stond. Vervolgens zag hij dat een man uit de woning kwam en beide mannen gezamenlijk wegrenden.

De getuige belde 1-1-2 en de politie ging met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. Zij bleken inderdaad in de woning te hebben ingebroken en hadden daarbij enkele goederen gestolen.

De verdachten waren lichtgetinte mannen, waarvan één een blauwe spijkerjas droeg met lichte mouwen en een rode capuchon. Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Haagwinde of die menen de verdachte(n) te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.